Velkopolský bigos
Kategorie: Pokrmy
Autor: wencek

Suroviny
- kysané zelí 0.5 kg
- červené zelí 0.5 kg
- uzený bůček 300 g
- točený salám 300 g
- Knorr Gulášová kostka 2 ks
- vepřová krkovička 400 g
- rajčatový protlak 1 lžíce
- cibule 1 ks
- sušené houby 5 ks
- sušené švestky 5 ks
- sádlo 1 lžíce
- mouka 1 lžíce
- česnek 2 stroužek
- majoránka 1 lžíce
- bobkový list 2 ks
- nové koření 3 kulička
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Polsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1.Uzený bůček uvařte ve vodě s bobkovým listem a novým kořením, poté bůček nakrájejte na kostičky.
2.K vývaru z bůčku přidejte nadrobno nakrájené kysané zelí a nakrájené čerstvé zelí. Přidejte Knorr Gulášové kostky a vařte cca 30 min.
3.Krkovičku a cibuli pokrájejte na kostičky a opečte na pánvi.
4.Do hrnce přidejte předem namočené a pokrájené houby a rajčatový protlak. Duste pod pokličkou po dobu několika minut.
5.Až maso bude měkké, přidejte ho k zelí spolu s bůčkem, salámem nakrájeným na kostičky a namočenými sušenými švestkami. Vše dochuťte majoránkou a prolisovaným česnekem. Důkladně zamíchejte. Poduste zvolna dalších 30 min.
6.Ze sádla a mouky udělejte jíšku a přidejte ji k bigosu. Vařte za občasného míchání na malém ohni do měkka.
2.K vývaru z bůčku přidejte nadrobno nakrájené kysané zelí a nakrájené čerstvé zelí. Přidejte Knorr Gulášové kostky a vařte cca 30 min.
3.Krkovičku a cibuli pokrájejte na kostičky a opečte na pánvi.
4.Do hrnce přidejte předem namočené a pokrájené houby a rajčatový protlak. Duste pod pokličkou po dobu několika minut.
5.Až maso bude měkké, přidejte ho k zelí spolu s bůčkem, salámem nakrájeným na kostičky a namočenými sušenými švestkami. Vše dochuťte majoránkou a prolisovaným česnekem. Důkladně zamíchejte. Poduste zvolna dalších 30 min.
6.Ze sádla a mouky udělejte jíšku a přidejte ji k bigosu. Vařte za občasného míchání na malém ohni do měkka.
Podobné recepty
- » Bigos
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Moravskoslezský bigos
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Pravý polský Bigos
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Bigos
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Polský Bigos
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bigos z Opole
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307980) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232234) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy