Bigos z Opole

Kategorie: Polévky

Autor:

Bigos z Opole

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Polsko

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Hlávkové zelí nakrájíme na nudličky, zalijeme vodou a dáme vařit. Kysané zelí scedíme, nálev si necháme a zelí překrájíme, přidáme do hrnce k hlávkovému zelí a vaříme doměkka.

Cibuli nakrájíme nadrobno a čerstvou petrželku nasekáme na jemno. Hovězí a vepřové maso nakrájíme na kostky, klobásy na kolečka a uzený bůček na kostičky.

V jiném hrnci osmažíme na sádle cibuli dozlatova. Přidáme bobkové listy a nakrájené hovězí maso, osolíme ho a opepříme, vydusíme na tuk a přidáme vepřové maso. Vaříme podobně jako děláme u nás základ na guláš. Opět vydusíme na tuk, zasypeme mletou paprikou pálivou i sladkou, promícháme a ihned vmícháme 2 malé rajské protlaky. Chvíli restujeme, abychom protlak zbavili kyselosti.

Potom zalijeme vývarem z vařeného zelí i lákem z kysaného zelí a dusíme doměkka. Dále přidáme klobásy a uzený bůček. Vlijeme uvařené zelí z prvního hrnce. Dochutíme podle potřeby solí a pepřem. V Polsku jsem neviděla, že by kuchaři zahušťovali bigos moukou a smetanou.

Bigos z Opole podáváme posypaný nasekanou petrželkou nebo cibulovou natí jako hlavní chod s chlebem.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist