Salát z červené čekanky a hrušek

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Salát z červené čekanky a hrušek

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Bez vaření - např. u salátů

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Připravte si zálivku Drcený černý pepř nebo zelený pepř v pikantním nálevu zalijte oběma druhy oleje a octem, osolte a promíchejte. Zelený pepř, což jsou nezralé kuličky pepře černého, předtím vařečkou trochu podrťte v misce nebo rozetřete v hmoždíři. Naložené kuličky jsou měkké, takže je zpracujete snadno.

2. Očistěte čekanku, zbavte ji zavadlých listů a dolní části košťálu. Listy rozdělte na talíře; kdyby se vám listy zdály moc velké, překrojte je nebo natrhejte na menší kousky. Máte-li obavy z hořké chuti, upravte předtím čekanku podle našeho tipu.

3. Hrušky zbavte stopek a nakrájejte po délce na čtvrtky. Vykrojte jádřince a pak ovoce rozkrájejte na tenké plátky. Ty naaranžujte na čekanku a zalijte polovinou zálivky. Zbylou zálivkou přelijte lístky rokety, promíchejte a pak je přidejte k čekance. Salát posypte oříšky a podávejte.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist