Rýžový nákyp s ovocem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Rýžový nákyp s ovocem

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rýži přebereme na cedníku, několikrát propláchneme studenou vodou, zpaříme horkou vodou a dáme do kastrolu. Zalijeme 200 ml horké vody, osolíme a přivedeme do varu. Zvolna vaříme za postupného přilévání mléka. Až je rýže měkká a vydušená.
Do horké kaše vmícháme pokrájené máslo, žloutky s cukrem našleháme do pěny a vmícháme do kaše. Část kaše oddělíme a vmícháme do ní prosáté kakao.
Ovoce nakrájíme na kostky. Pekáč vytřeme máslem a roztíráme do něj část světlé a tmavé kaše. Poklademe ovocem a přikryjeme. Pečeme asi 20 minut.
Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme cukr a potřeme nákyp. Vložíme zpět do trouby a při snížené teplotě pečeme až sníh zezlátne.

Poznámka:

cukr krupice - 50 g do snihu a 50g do kaše
ovoce dle chuti
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist