Citrónové těstoviny s bazalkou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Citrónové těstoviny s bazalkou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • těstoviny 400 g
  • kuřecí vývar 100 ml
  • extra panenský olivový olej 50 ml
  • máslo 80 g
  • bio citrón 1 ks
  • čerstvé bazalkové lístky 1 hrst
  • parnazán 60 g

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Do vroucí osolené vody dejte vařit těstoviny. Tagliolini vařte do poloměkka, aby byly al dente (na skus). I když jsou v tuto chvíli ještě tvrdé, slejte je. Vlastním teplem ještě trochu změknou.

2
V pánvi rozpusťte máslo a přidejte kousky oloupaného a nakrájeného citronu. Přidejte trochu vývaru, uvařené těstoviny a nastrouhaný parmezán. Promíchejte a přidejte natrhané lístky bazalky.

3
Jednotlivé porce rozdělte na talíře a před podáváním je posypte hoblinkami parmezánu

Poznámka:

těstoviny (dlouhé nudle, např. tagliolini)
parmezán (1/2 nastrouhaného a 1/2 vcelku)
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist