Delikátní carbonara
Kategorie: Pokrmy
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Těstoviny rigatoni 500 g
- Cuketa 6 ks
- Lilek 1 ks
- Žloutky 4 ks
- Šlehačka 40% 100 ml
- Strouhaný parmazán 2 hrst
- Sůl 4 špetka
- Čerstvě mletý pepř 3 špetka
- Olivový olej 1 ks
- Anglická slanina 12 plátek
- Tymián 1 svazek
Doba přípravy: 20 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Rigatoni uvařte ve velkém hrnci osolené vody podle návodu na obalu. Než začne voda vřít, nakrájejte si cukety i lilek na stejné, středně velké kousky.
Teď se vrhněte na přípravu omáčky carbonara: do mísy dejte žloutky, šlehačku a polovinu parmazánu a vidličkou vše promíchejte. Můžete lehce okořenit. Dejte stranou, rozpalte velkou pánev a na troše olivového oleje osmahněte pokrájenou slaninu. Jakmile je krásně křupavá, přihoďte cuketu, lilek a dvě pořádné špetky pepře. Přidejte nasekaný tymián, všechno důkladně promíchejte a opečte doměkka.
Hotové těstoviny sceďte, ale trochu vody si slijte do hrnečku. Pak těstoviny promíchejte s opečenou zeleninou a slaninou. Vodu z těstovin přidejte ke smetanové omáčce a promíchejte – co nejrychleji, aby se nesrazila vajíčka. Přidejte k těstovinám a servírujte se zbylým parmazánem.
Teď se vrhněte na přípravu omáčky carbonara: do mísy dejte žloutky, šlehačku a polovinu parmazánu a vidličkou vše promíchejte. Můžete lehce okořenit. Dejte stranou, rozpalte velkou pánev a na troše olivového oleje osmahněte pokrájenou slaninu. Jakmile je krásně křupavá, přihoďte cuketu, lilek a dvě pořádné špetky pepře. Přidejte nasekaný tymián, všechno důkladně promíchejte a opečte doměkka.
Hotové těstoviny sceďte, ale trochu vody si slijte do hrnečku. Pak těstoviny promíchejte s opečenou zeleninou a slaninou. Vodu z těstovin přidejte ke smetanové omáčce a promíchejte – co nejrychleji, aby se nesrazila vajíčka. Přidejte k těstovinám a servírujte se zbylým parmazánem.
Podobné recepty
- » Delikátní bramborová kaše
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 11x) - » Delikátní drink Hugo
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x) - » Delikátní tuňákový krém
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Delikátní krabí salát
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Delikátní Raffaello
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Špagety Carbonara III.
(Hodnocení: 1.22 - hlasovalo 9x) - » Špagety Carbonara IV
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308001) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy