Risotto Parmigiano (Rizoto s parmazánem)
Kategorie: Pokrmy
Autor: kuchtik.honza

Suroviny
- Máslo 150 g
- Cibule menší 1 ks
- Rýže Carnaroli 320 g
- Bílé víno suché 200 ml
- Parmazán strouhaný 4 lžíce
- Mořská sůl 1 špetka
- Zeleninový vývar:
- Cibule 2 ks
- Mrkev 2 ks
- Petržel s natí 1 ks
- Řapíkatý celer 1 ks
- Rajče 1 ks
- Voda 2 l
- Sůl 2 špetka
- Pepř černý mletý 1 špetka
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Středně obtížné
Určen pro: Dietní
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Itálie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Očištěnou zeleninu nakrájíme na půlky. Na pánvi ji na sucho opečeme, aby získala světle hnědý nádech. Poté přilijeme horkou vodu, dochutíme solí a pomalu vaříme nejméně 30 minut.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji zpěníme. Přisypeme rýži a mícháme, dokud se nespojí s máslem a cibulkou. Zalijeme vínem, chvíli povaříme, aby vyprchal alkohol a přidáme vývar podle potřeby. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Podlijeme vždy, když se tekutina téměř vyvaří.
Poté přidáme kousek másla, parmazán, osolíme podle potřeby a smícháme dohromady. Rizoto bude díky sýru krémovité.
V hrnci rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibuli a na mírném ohni ji zpěníme. Přisypeme rýži a mícháme, dokud se nespojí s máslem a cibulkou. Zalijeme vínem, chvíli povaříme, aby vyprchal alkohol a přidáme vývar podle potřeby. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. Podlijeme vždy, když se tekutina téměř vyvaří.
Poté přidáme kousek másla, parmazán, osolíme podle potřeby a smícháme dohromady. Rizoto bude díky sýru krémovité.
Podobné recepty
- » Černé sépiové rizoto - Risotto al nero
(Hodnocení: 2.25 - hlasovalo 4x) - » Risotto alla Milanese (Šafránové rizoto)
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Risotto del fattore (Risoto po farmářsku)
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Risotto se sladkými bramborami
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Risotto se šafránem a chřestem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Risotto con funghi (Rizoto s houbami)
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Risotto al Gorgonzola e Noci
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017434) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316299) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234618) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131897) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113943)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy