Maďarská sarma se zelím

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Maďarská sarma se zelím

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Maďarsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Do hrnce nalijeme 2 l vody, do které přidáme špetku soli,lžíci cukru a 1-2 lžíce octa a vodu přivedeme do varu
2. Listy zelí vložíme do vařícího nálevu a povaříme cca 15 min do změknutí, pak listy vytáhneme a necháme odkapat a zchladnout
3. Sladkokyselé zelí předvaříme v čisté vodě cca 15 minut a potom přecedíme, vodu si schováme k pozdějšímu použití
4. Do sekané přidáme vajíčko, propláchnutou předvařenou rýži(polotovar, ne uvařenou, ale v syrovém stavu),drcený kmín, sůl, červenou papriku(koření) a pepř, vše pořádně promícháme
5. Sekanou rozdělíme na čtyři rovné díly z kterých vytvoříme válečky a zabalíme je do jednotlivých listů, které dobře zavážeme nití, nebo zafixujeme párátky
6. Do cca 0,75 l vody vložíme sarmy (sekanou v listu) tak, aby byly téměř ponořeny, přidáme kečup, protlak a kostku masoxu a vaříme cca 40 minut
7. K sarmám přidáme předvařené zelí a za občasného promíchání vaříme 15-20 minut (v případě vyvaření nálevu při přípravě sarem, přidáme, dle potřeby, dříve použitou vodu ze zelí)
8. Hotové sarmy bez nití (párátek) servírujeme na talíř i se zelím a přelijeme jemně (dle chuti) šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

Doporučení:
Jako přílohu doporučujeme brambory nebo čerstvý chléb.
Sarma se dá na pár týdnů zamrazit, ale nezapomínejte, že zamrazením potraviny trpí a chuť i vitamíny odcházejí tak rychle jak dlouho je máte v mrazničkách!

Poznámka:
Skvěle chutná po bujarých oslavách.
Recept na sarmu pochází z Turecka, ale zdomácněl, v různých odměnách, i v jiných státec
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist