Houbová sekaná

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Houbová sekaná

Suroviny

Porce: 4 + –
  • žampiony čerstvé 400 g
  • cibule 1 ks
  • rohlík 2 ks
  • dle potřeby mléko na rozmočení housek 1 ks
  • polenta instantní 2 lžička
  • vejce 1 ks
  • sůl a pepř podle chuti 1 ks
  • česnek 3 stroužek
  • dle chuti rozmarýn sušený 1 ks
  • semínka slunečnicová 50 g
  • dle potřeby olej na smažení 1 ks

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cibuli oloupeme, očistíme a na plastovém prkénku nasekáme na jemné dílky. Z velkých žampionů oloupeme vrchní slupku a pokrájíme je na kostičky.
V pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmažíme cibulku a houby dozlatova. Odstavíme a necháme zchladnout, poté přendáme do mísy.
Pečivo pokrájíme na kostičky, smícháme s trochou mléka, aby změklo, přidáme vejce a promícháme. Potom je postupně vpracujeme do houbové směsi.
Sekanou zahustíme polentou. Dochutíme ji solí, pepřem a česnekem. Nakonec do směsi rozdrobíme trochu sušeného rozmarýnu.
Pečicí misku zlehka vymažeme máslem a dno vysypeme slunečnicovými semínky.Na semínka nandáme sekanou a nahoře ji uhladíme.
Pečeme v troubě při 220 °C dozlatova. Upečenou sekanou podáváme s bramborovou kaší a s pečivem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist