Ratatouille

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Ratatouille

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Velký lilek 2 ks
  • Cuketa menší 4 ks
  • Červená nebo žlutá paprika 2 ks
  • Rajčata - velká a zralá 4 ks
  • Olivový olej 5 lžíce
  • Cibule středně velká - na kolečka krájená 1 ks
  • Česnek - utřený 3 stroužek
  • Červený vinný ocet 1 lžíce
  • Třtinový cukr 1 lžička
  • Sůl a pepř 1 špetka
  • Bazalka 1 špetka

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Určen pro: Vegetariáni

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Francie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Lilky nakrájejte na plátky, ty z obou stran osolte a nechte půl hodiny vypotit na prkénku. Mezitím připravte ostatní zeleninu. Od cuket odkrojte oba konce a pak je nakrájejte na kostičky velikost sousta, papriky přepulte, vykrojte osemení, případně odřízněte stonky a nakrájejte na kostičky. Rajčatům odřízněte zbytky po stopce a ve větší míse je zalijte vroucí vodou, nechte máčet 35–40 sekund, vyjměte lžící, ponořte do studené vody a pak je koncem nožíku oloupejte. Rajčata rozčtvrťte, vydlabejte semínka a rovněž pokrájejte na kostičky. Lilky omyjte, osušte a pokrájejte jako předchozí zeleninu.



2. Větší a širší kastrol rozpalte na středním plameni, pak přidejte 2 lžíce olivového oleje a 5 minut na něm doměkka opékejte lilek. Lilek vyndejte, přidejte lžíci oleje a zlehka opečte cuketu – měla by být z obou stran dozlatova. Vyndejte, dejte stranou, přidejte olej a postup zopakujte s paprikami. I ty opékejte 5 minut a pak je vyndejte.



3. Do pánve dejte zbylý olej a opečte na něm cibuli, přidejte česnek, poté i ocet a cukr, zamíchejte a přidejte rajčata a nasekané listy bazalky. Nakonec do hrnce vraťte veškerou zeleninu, osolte, opepřete a vařte dalších 5 minut. Servírujte ozdobené bazalkou.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist