Bratislavský tokáň
Kategorie: Pokrmy
Autor: wencek

Suroviny
- hovězí maso 600 g
- houby 300 g
- sterilizovaný hrášek 100 g
- rajský protlak 1 lžíce
- cibule 2 ks
- chlebová kůrka 1 ks
Doba přípravy: 50 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Smažení
Země: Slovensko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Na rozehřátém oleji zpěníme oloupané, na jemno nakrájené cibule, přidáme na nudličky nakrájené maso, krátce osmahneme, osolíme a opepříme
2. Podlijeme vývarem a pod pokličkou za občasného promíchání a podle potřeby podlévání dusíme do téměř měkka
3. Mezitím očištěné houby nakrájíme na plátky, osolíme, okmínujeme a ve vlastní šťávě dusíme, až se šťáva vydusí
4. Pak k téměř měkkému masu přidáme houby, okapaný hrášek, rajčatový protlak, na jemno nakrájenou chlebovou kůrku a dodusíme doměkka.
2. Podlijeme vývarem a pod pokličkou za občasného promíchání a podle potřeby podlévání dusíme do téměř měkka
3. Mezitím očištěné houby nakrájíme na plátky, osolíme, okmínujeme a ve vlastní šťávě dusíme, až se šťáva vydusí
4. Pak k téměř měkkému masu přidáme houby, okapaný hrášek, rajčatový protlak, na jemno nakrájenou chlebovou kůrku a dodusíme doměkka.
Podobné recepty
- » Bratislavský sumec
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Vepřový tokáň s tarhoňa
(Hodnocení: 1.58 - hlasovalo 52x) - » Hovězí tokáň
(Hodnocení: 1.75 - hlasovalo 8x) - » Pivovarský tokáň
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Tokáň s česnekem na majoránce
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hovězí tokáň na pepři
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316300) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234623) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131898) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113943)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy