Salát Caesar
Kategorie: Pokrmy
Autor: Bmilinka1991
Suroviny
- Hlávky římského salátu 2 ks
- Kuřecí prsíčka 2 ks
- Olej na opékání masa 2 lžíce
- Sůl 1 špetka
- Černý pepř čerstvě mletý 1 špetka
- Na zálivku
- Žloutky 2 ks
- Olivový olej 200 ml
- Šťáva z citronu 1 lžíce
- Filátka sardelek v oleji 2 ks
- Dijonská hořčice 3 lžička
- Strouhaný parmazán 1 lžička
- Worcesterská omáčka 1 lžička
- Na dokončení
- Čerstvá bageta 2 ks
- Olej na opečení krutonů 1 ks
- Česnek 2 stroužek
- Parmazán - hobliny 50 g
- Anglická slanina 4 plátek
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Míchání
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Postup:
1. Prošlehejte zálivku
Všechny suroviny (mají mít stejnou, tedy pokojovou teplotu) na zálivku vlijte do nádoby mixéru a krátce prošlehejte, aby vznikla hladká směs podobná majonéze. Pár kapek worcesterské omáčky spolu se sardelkami jí dodá chuť typickou právě a jedině pro salát Caesar. Pokud neseženete ančovičky samotné, ale takzvaná očka s kaparou uprostřed, můžete rozmixovat i ty, chuti určitě neuškodí.
2. Opečte krutonky
Zdeněk Pohlreich používá při jejich přípravě různé triky: než krutonky z čerstvé bagety vhodí na pánev do oleje (přidává do něj rozdrcený česnek), opeče je nasucho v troubě. Zbaví je tak vlhkosti, která by bránila stejnoměrnému osmažení, ale nezničí tím skvělou chuť bagety. Opečené kostičky chleba navíc tolik nenasáknou olejem.
3. Opečte maso
Kuřecí maso ještě rozkrájejte na tenké plátky, aby se opeklo co nejrychleji. Jemně je osolte a opepřete. Do pánve, v níž se opékaly krutony, přilijte trochu oleje a maso z obou stran prudčeji opečte. Potom pánev na pár minut přikryjte pokličkou, aby se maso dobře propeklo a pustilo trochu šťávy. Pak ji můžete přimíchat do zálivky.
4. Důkladně opláchněte
Proud studené vody odplaví všechny nečistoty a zrníčka písku. Salát se navíc pod ,sprchou‘ probere k životu a bude krásně křupavý.
5. V rukou je cit
Profesionálové zelené saláty všeho druhu raději trhají než krájejí. Nejde jen o to, že tím vzniknou úhlednější kousky a výsledek vypadá efektněji. Křehké listy se trháním méně poškodí a pomačkají než při krájení.
6. Se řemeslným fortelem
Parmazán oživuje zálivku a neodmyslitelně patří i na vrch salátu. Z kousku tohoto tvrdého, zralého sýra s jedinečnou chutí odkrajujte jemné hobliny. Pokud nemáte speciální ‚mandolínu‘, postačí vám obyčejná škrabka na zeleninu.
7. Korunovace
Do salátu přisypte křupavé krutony a přilijte hustou zálivku. Listy salátu by se měly před podáváním v zálivce dobře obalit, a pokud chcete být věrni tradici, můžete si zahrát na Caesara a míchat salát přímo u stolu svých hostů. Dílo korunujte plátkem šťavnatého kuřecího masa.a proužky dokřupava opečené anglické slaniny.
Podobné recepty
- » Salát Caesar
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Salát Caesar s kuřetem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Salát Caesar
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Salát Caesar
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Salát Caesar
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Slovenský bramborový salát
(Hodnocení: 1.44 - hlasovalo 45x) - » Kuřecí salát s česnekovým dresinkem a krutóny
(Hodnocení: 1.61 - hlasovalo 44x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307979) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232234) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy