Pošírované kuře a zelenina s citrusovou zálivkou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Pošírované kuře a zelenina s citrusovou zálivkou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Kuřecí vývar 250 ml
  • Bílé suché víno 250 ml
  • Řapík celeru, očištěný a nakrájený nahrubo 1 ks
  • Šalotky, oloupané a rozpůlené 4 ks
  • Bobkový list 1 ks
  • Kuřecí prsa bez kosti a kůže 600 g
  • Chřest oloupaný 3 svazek
  • Hlávky mladého čínského zelí 4 ks
  • Sůl 2 špetka
  • Cukr 1 kostka
  • Zálivka
  • Limetková šťáva 2 lžíce
  • Citronová šťáva 2 lžíce
  • Pomerančová šťáva 2 lžíce
  • Olivový olej 5 lžíce
  • Sůl 1 špetka
  • Javorový sirup 1 lžíce
  • Sezamová semínka , opražená 2 lžíce

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kuřecí vývar, bílé víno, celer, mrkev, šalotku a bobkový list dejte do hrnce a počkejte, až se vše bude 10 minut vařit. Pak vložte kuřecí maso. Až se směs začne znovu vařit, ztlumte plamen na minimum a vařte pod poklicí dalších 10 minut. Pak hrnec stáhněte z ohně a nechte ještě 10 minut stát. Mezitím prošlehejte všechny suroviny na zálivku.

Maso vyjměte a uchovejte teplé. Zeleninu vyhoďte. Do vývaru přidejte kostku cukru, který podtrhne chuť vařené zeleniny, případně také trochu vody a sůl, opět přiveďte k varu. Vložte chřest a vařte ho na skus 5–8 minut (doba závisí na síle výhonků). Chřest vyndejte, krátce zchlaďte ve vodě s ledem a nechte okapat. Nakonec ve vývaru asi 3 minuty povařte čínské zelí a také ho krátce zchlaďte. Zelí, chřest a nakrájené kuřecí maso podávejte společně, vše přelijte zálivkou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist