špagety s pečenou červenou paprikou
Kategorie: Pokrmy
Autor: wencek

Suroviny
- červené papriky 10 ks
- olivový olej 2 lžíce
- smetana 500 ml
- těstoviny 500 g
Doba přípravy: 300 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Smažení
Země: Itálie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Dovolená nebo dobré jídlo nejsou žádné mrhání časem!
Příprava těstovin je sice kapku delší a může se protáhnout až na dva dny (kdo by v Toskánsku někam spěchal), ale při čekání, až se omáčka začne pomalu vařit, si v té lákavě aromatické vůni příjemně odpočinete. Pochopitelně že životní rovnováhu musí najít každý sám a věčné neurotiky tahle omáčka asi nezachrání. Můžete to ale zkusit.
Postup
Nejdříve jsou na řadě papriky. Šup s nimi do trouby, kde je pečte nebo grilujte, dokud slupka nezčerná a neudělají se na ní puchýřky. Nechte je vychladnout v papírovém sáčku.
Pak je oloupejte, odstraňte semínka a papriky nakrájejte na na menší kousky. Ty pak schovejte do ledničky. Musí totiž dva dny odpočívat.
Odpočinuté nakrájené papriky vložte na olej rozehřátý v pánvi a osolte je hrubou mořskou solí. Smažte na středně silném ohni 4 až 5 minut.
Pak stáhněte plamen, přilijte do pánve smetanu, zamíchejte a nechte za občasného míchání vařit na mírném ohni asi 30 minut.
Omáčka zhoustne a získá oranžovou barvu. To je signál, abyste ji sundali z plotny a nechali 3 až 4 hodiny odpočívat.
Nakonec uvařte těstoviny, slijte je a důkladně promíchejte s omáčkou, kterou jste mezitím ohřáli. Posypte drceným pepřem. No a můžete servírovat.
Příprava těstovin je sice kapku delší a může se protáhnout až na dva dny (kdo by v Toskánsku někam spěchal), ale při čekání, až se omáčka začne pomalu vařit, si v té lákavě aromatické vůni příjemně odpočinete. Pochopitelně že životní rovnováhu musí najít každý sám a věčné neurotiky tahle omáčka asi nezachrání. Můžete to ale zkusit.
Postup
Nejdříve jsou na řadě papriky. Šup s nimi do trouby, kde je pečte nebo grilujte, dokud slupka nezčerná a neudělají se na ní puchýřky. Nechte je vychladnout v papírovém sáčku.
Pak je oloupejte, odstraňte semínka a papriky nakrájejte na na menší kousky. Ty pak schovejte do ledničky. Musí totiž dva dny odpočívat.
Odpočinuté nakrájené papriky vložte na olej rozehřátý v pánvi a osolte je hrubou mořskou solí. Smažte na středně silném ohni 4 až 5 minut.
Pak stáhněte plamen, přilijte do pánve smetanu, zamíchejte a nechte za občasného míchání vařit na mírném ohni asi 30 minut.
Omáčka zhoustne a získá oranžovou barvu. To je signál, abyste ji sundali z plotny a nechali 3 až 4 hodiny odpočívat.
Nakonec uvařte těstoviny, slijte je a důkladně promíchejte s omáčkou, kterou jste mezitím ohřáli. Posypte drceným pepřem. No a můžete servírovat.
Podobné recepty
- » Špagety s párkem
(Hodnocení: 1.64 - hlasovalo 11x) - » Pravé boloňské špagety
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 8x) - » Špagety s kuřecí směsí
(Hodnocení: 1.3 - hlasovalo 10x) - » Špagety Carbonara III.
(Hodnocení: 1.22 - hlasovalo 9x) - » Cuketové špagety s vajíčkem a slaninou
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Špagety Carbonara IV
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Špagety po orientálsku
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015775) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308558) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237351) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232298) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131048) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113667)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy