špagety s pečenou červenou paprikou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

špagety s pečenou červenou paprikou

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 300 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Itálie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Dovolená nebo dobré jídlo nejsou žádné mrhání časem!
Příprava těstovin je sice kapku delší a může se protáhnout až na dva dny (kdo by v Toskánsku někam spěchal), ale při čekání, až se omáčka začne pomalu vařit, si v té lákavě aromatické vůni příjemně odpočinete. Pochopitelně že životní rovnováhu musí najít každý sám a věčné neurotiky tahle omáčka asi nezachrání. Můžete to ale zkusit.

Postup

Nejdříve jsou na řadě papriky. Šup s nimi do trouby, kde je pečte nebo grilujte, dokud slupka nezčerná a neudělají se na ní puchýřky. Nechte je vychladnout v papírovém sáčku.

Pak je oloupejte, odstraňte semínka a papriky nakrájejte na na menší kousky. Ty pak schovejte do ledničky. Musí totiž dva dny odpočívat.


Odpočinuté nakrájené papriky vložte na olej rozehřátý v pánvi a osolte je hrubou mořskou solí. Smažte na středně silném ohni 4 až 5 minut.
Pak stáhněte plamen, přilijte do pánve smetanu, zamíchejte a nechte za občasného míchání vařit na mírném ohni asi 30 minut.

Omáčka zhoustne a získá oranžovou barvu. To je signál, abyste ji sundali z plotny a nechali 3 až 4 hodiny odpočívat.


Nakonec uvařte těstoviny, slijte je a důkladně promíchejte s omáčkou, kterou jste mezitím ohřáli. Posypte drceným pepřem. No a můžete servírovat.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist