Venkovské rizoto
Kategorie: Pokrmy
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Žlutá paprika 1 ks
- Červená paprika 1 ks
- Panenský olivový olej 100 ml
- Česnek, lehce zmáčknutý 2 stroužek
- Zralý lilek, nakrájený na kostky 1 ks
- Cukety, na 1 cm silné, půlplátky 2 ks
- Třešňová rajčátka, překrojená 250 g
- Rýže na rizoto 250 g
- Suché bílé víno 100 ml
- Domácí drůbeží vývar 1 l
- Hladkolistá petrželka nasekaná 1 hrst
- Lístky bazalky 8 ks
- Máslo 50 g
- Máslo nastrouhané 50 g
- Parmazán, hobliny na ozdobení 1 hrst
- Mořská sůl 3 špetka
- Čerstvě mletý pepř 220 špetka
Doba přípravy: 50 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1) Papriky ožehněte nad otevřeným plamenem, až slupka začne černat a tvoří se na ní puchýře. (Můžete je nechat zhnědnout i v rozpálené troubě.) Dejte do plastového sáčku na 10 minut zapařit. Pak stáhněte slupku a papriky zbavte stopky i semen. Nakrájejte na nudličky a dejte stranou.
2) V hrnci na oleji zvolna opékejte asi minutu česnek. Pak ho vyjměte a vyhoďte. Na ochucený olej vsypte lilek a cuketu a krátce, asi 3 minuty, opečte. Přidejte rajčátka a po dvou minutách vsypte rýži. Míchejte asi tři minuty, až se každé zrnko rýže obalí v připraveném základu. Přilijte víno a nechte ho odpařit. Pak vlijte sběračku vroucího vývaru a počkejte, až se vstřebá. Potom teprve přilijte další sběračku a za stálého míchání postup opakujte, až bude rýže uvařená, ale ještě al dente (pevná na skus); trvá to 15–20 minut podle druhu rýže. V polovině vaření vmíchejte papriky, bazalku a petrželku.
3) Rizoto stáhněte z ohně a přidejte do něj máslo a strouhaný parmazán – bude díky nim krásně krémové. Opepřete a případně dosolte. Podávejte ozdobené hoblinkami parmazánu a petrželkou.
2) V hrnci na oleji zvolna opékejte asi minutu česnek. Pak ho vyjměte a vyhoďte. Na ochucený olej vsypte lilek a cuketu a krátce, asi 3 minuty, opečte. Přidejte rajčátka a po dvou minutách vsypte rýži. Míchejte asi tři minuty, až se každé zrnko rýže obalí v připraveném základu. Přilijte víno a nechte ho odpařit. Pak vlijte sběračku vroucího vývaru a počkejte, až se vstřebá. Potom teprve přilijte další sběračku a za stálého míchání postup opakujte, až bude rýže uvařená, ale ještě al dente (pevná na skus); trvá to 15–20 minut podle druhu rýže. V polovině vaření vmíchejte papriky, bazalku a petrželku.
3) Rizoto stáhněte z ohně a přidejte do něj máslo a strouhaný parmazán – bude díky nim krásně krémové. Opepřete a případně dosolte. Podávejte ozdobené hoblinkami parmazánu a petrželkou.
Podobné recepty
- » Venkovské pečené vdolky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Černé sépiové rizoto - Risotto al nero
(Hodnocení: 2.25 - hlasovalo 4x) - » Italské rizoto s pancettou
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Rizoto s kuřecím masem
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Krémové rizoto s brokolicí
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Sardinkové rizoto
(Hodnocení: 2.33 - hlasovalo 3x) - » Čínské rizoto bez masa
(Hodnocení: 4 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017437) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316315) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237928) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234637) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131906) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113945)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy