Žemlový knedlík s houbovou omáčkou

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Žemlový knedlík s houbovou omáčkou

Suroviny

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Německo

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

KNEDLÍKY
Housky nakrájíme na malé kostičky. Petržel nasekáme najemno. Housky v míse smícháme s mlékem, vejci, okořeníme dle chuti muškátovým oříškem, solí a pepřem a přidáme petrželku.

Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno, poté ji na másle orestujeme dozlatova. Přidáme ji do mísy a přisypeme mouku. Vše rukama řádně smícháme. Vytvoříme knedlíky velké jako dlaň a vkládáme do vroucí osolené vody. Vaříme je po dobu 15-20 minut.

HOUBOVÁ OMÁČKA

Houby nejprve očistíme ve studené vodě. Scedíme a nakrájíme na kostky zhruba 2 cm velké. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Na másle osmahneme cibulku dozlatova, přidáme houby a 2-3 minuty restujeme. Potom přidáme čerstvý tymián a zaprášíme moukou, tudíž si vytvoříme jíšku. Zastříkneme vínem a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a necháme táhnout 10 minut.

Ochutíme solí a pepřem. Zjemníme smetanou a nakonec lžičkou másla.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist