Lyonský salát
Kategorie: Pokrmy
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Na salát
- Štěrbák 500 g
- Slanina 150 g
- Vejce 4 ks
- Vinný ocet 2 lžíce
- Na česnekové krutony
- Olivový olej 1 lžíce
- Česnek 1 stroužek
- Světlý toastový chleba 2 plátek
- Na zálivku
- Olivový olej 3 lžíce
- Vinný ocet 2 lžíce
- Dijonská hořčice 1 lžička
- Sůl 3 špetka
- Pepř 2 špetka
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Štěrbák omyjeme a v odstředivce jej zbavíme vody. Listy natrháme a rozdělíme je na talíře. Poté si připravíme krutony. Toustový chléb nakrájíme na kostičky, spolu s utřenými stroužky česneku dáme do pekáčku a zakápneme olivovým olejem. Pečeme v troubě přibližně 10 minut.
Nyní přichystáme zastřená vejce. Jeden litr vody se dvěma lžícemi vinného octa přivedeme k varu. Vejce rozklepneme do naběračky, zamícháme vodu, aby se vytvořil vír, a do středu víru vejce překlopíme. Vidličkou opatrně přetáhneme bílek přes žloutek a vaříme tři a půl minuty. Opatrně vyndáme děrovanou naběračkou. Postup zopakujeme i u zbývajících vajec.
Na pánvi poté orestujeme slaninu. Zatímco ji necháváme zchladnout, prošleháme si suroviny na zálivku. Štěrbák na talířích pokapeme zálivkou, posypeme slaninou a krutony. Navrch položíme ztracené vejce, které vidličkou natrhneme.
Nyní přichystáme zastřená vejce. Jeden litr vody se dvěma lžícemi vinného octa přivedeme k varu. Vejce rozklepneme do naběračky, zamícháme vodu, aby se vytvořil vír, a do středu víru vejce překlopíme. Vidličkou opatrně přetáhneme bílek přes žloutek a vaříme tři a půl minuty. Opatrně vyndáme děrovanou naběračkou. Postup zopakujeme i u zbývajících vajec.
Na pánvi poté orestujeme slaninu. Zatímco ji necháváme zchladnout, prošleháme si suroviny na zálivku. Štěrbák na talířích pokapeme zálivkou, posypeme slaninou a krutony. Navrch položíme ztracené vejce, které vidličkou natrhneme.
Podobné recepty
- » Slovenský bramborový salát
(Hodnocení: 1.44 - hlasovalo 45x) - » Kuřecí salát s česnekovým dresinkem a krutóny
(Hodnocení: 1.61 - hlasovalo 44x) - » Čočkový salát s friselle
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » klasický vánoční bramborový salát
(Hodnocení: 1.41 - hlasovalo 22x) - » Vajíčkový salát se sýrem
(Hodnocení: 1.63 - hlasovalo 8x) - » Hospodský zelný salát
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 34x) - » Rychlý rybí salát ze zavináčů
(Hodnocení: 1.19 - hlasovalo 16x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015761) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308178) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237344) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232252) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy