Lyonský salát

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Lyonský salát

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Štěrbák omyjeme a v odstředivce jej zbavíme vody. Listy natrháme a rozdělíme je na talíře. Poté si připravíme krutony. Toustový chléb nakrájíme na kostičky, spolu s utřenými stroužky česneku dáme do pekáčku a zakápneme olivovým olejem. Pečeme v troubě přibližně 10 minut.

Nyní přichystáme zastřená vejce. Jeden litr vody se dvěma lžícemi vinného octa přivedeme k varu. Vejce rozklepneme do naběračky, zamícháme vodu, aby se vytvořil vír, a do středu víru vejce překlopíme. Vidličkou opatrně přetáhneme bílek přes žloutek a vaříme tři a půl minuty. Opatrně vyndáme děrovanou naběračkou. Postup zopakujeme i u zbývajících vajec.

Na pánvi poté orestujeme slaninu. Zatímco ji necháváme zchladnout, prošleháme si suroviny na zálivku. Štěrbák na talířích pokapeme zálivkou, posypeme slaninou a krutony. Navrch položíme ztracené vejce, které vidličkou natrhneme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist