Mrkvový věnec s vanilkou III.

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Mrkvový věnec s vanilkou III.

Suroviny

Porce: 10 + –
  • Hladká mouka 400 g
  • Sušené droždí 1.5 lžička
  • Zlatý třtinový cukr 50 g
  • Vlahé mléko 100 ml
  • Velká vejce 3 ks
  • Sůl 1.2 lžička
  • Máslo, hodně změklé 150 g
  • Na náplň
  • Mandlové plátky 100 g
  • Mák 140 g
  • Máslo 100 g
  • Vanilkový extrakt 1 lžíce
  • Med 4 lžíce
  • Na polevu
  • Moučkový cukr 85 g
  • Vanilkový extrakt 2 lžička

Doba přípravy: 270 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 10

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Mouku, droždí, cukr, mléko, vejce a sůl smíchejte v míse a 10 minut hněťte rukama - těsto bude malinko lepivé. Pak postupně zapracujte máslo a uhněťte do hladkého těsta. Přendejte do čisté, máslem vymazané mísy a nechce 3 hodiny kynout, ne na teplém místě, jen při pokojové teplotě. Pak dejte přes noc do ledničky.
Udělejte náplň: mandle na sucho opražte v pánvi. Když začnou zlátnou, přidejte i mák a pár minut společně opékejte. Sejměte z pánve a nechte zcela zchladnout, pak přidejte máslo, extrakt a med a rozmixujte do pasty.
Těsto vyndejte z ledničky a nechte 3 hodiny před použitím při pokojové teplotě. Formu na věnec s dírou uprostřed o objemu 2,5 litru vymažte máslem.
Těsto prohněťte, abyste vytlačili všechny bubliny, a pak jej rozválejte do obdelníku o rozměrech asi 35x45 cm, navrch rozdělte makovou směs a těsto od delší strany těsně zarolujte. Roládou vyložte formu - oba konce se musí dotýkat - a nechte 40 minut kynout.
Pečte 35 minut při 180°C. Věnec potřete polevou vzniklou smícháním obou na ni potřebných surovin a 2 lžic vody.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist