Brambory zapečené s cibulí a čedarem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Brambory zapečené s cibulí a čedarem

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Máslo, nasekané 75 g
  • Cibule, na tenká kolečka 500 g
  • Brambory, nakrájená na tenká 5 mm kolečka 1 kg
  • Čedar 200 g
  • Čerstvá petržel na ozdobu 2 hrst

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Určen pro: Vegetariáni

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Večeře

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Na malém plameni nechte rozpustit 50 g másla. Přidejte cibuli, sůl, pepř a opravdu pomalu opékejte 20 minut dozlatova a měkka. Dejte stranou. Troubu předehřejte na 180°C. Kolečka brambor 4-5 minut povařte ve vroucí osolené vodě, sceďte je a osušte. Zbylých 25 g másla rozpalte ve velké pánvi, přidejte třetinu brambor a asi 5 minut je opékejte dokřupava a zlatava. Pak je přendejte do zapékací mísy, na brambory dejte polovinu cibule a třetinu strouhaného čedaru, vše osolte, opepřete a zopakujte do spotřebování všech ingrediencí - končit byste měli sýrem. Ve vyhřáté troubě pečte 25-30 minut. Podávejte ozdobené petrželí.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist