Brambory zapečené s cibulí

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Brambory zapečené s cibulí

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Makedonie

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Cibuli nebo pórek očistíme a nakrájíme nadrobno.

V hrnci rozehřejeme olej a cibuli na něm zpěníme. Přilijeme trochu vody a dusíme do poloměkka. Přisypeme rýži, promícháme a krátce osmahneme. Směs okořeníme pepřem a paprikou a odstavíme.

Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka.

Pekáč vymažeme máslem nebo olejem. Na dno pekáče nebo zapékací mísy narovnáme polovinu brambor, na ně vrstvu cibule s rýží, osolíme, přidáme podle chuti vegetu a nasekanou petrželku, navrch druhou polovinu brambor a zalijeme teplou vodou, aby vše bylo zakryté. Vložíme do trouby a pečeme při 200 °C dozlatova.

Podle chuti můžeme těsně před dokončením posypat parmazánem a nechat dopéct.

Ihned podáváme.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře


Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist