Nadívané pečené kvíčaly

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Nadívané pečené kvíčaly

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Kvíčal nebo křepelky 8 ks
  • Dlouhé plátky prorostlé slaniny 8 plátek
  • Máslo 40 g
  • Několik kuliček jalovce 1 lžička
  • Sůl na dochucení 3 špetka
  • Na nádivku
  • Játra a srdíčka kvíčal - můžete nahradit 8 ks
  • Kuřecí játra 150 g
  • Srdíčka 100 g
  • Telecí játra 100 g
  • Sádlo 20 g
  • Cibule, najemno pokrájená 1.2 ks
  • Hladká mouka 40 g
  • Housky 2 ks
  • Větvičky petržele 4 ks
  • Sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení 2 špetka
  • Na bramborové omeletky
  • Hladká mouka 300 g
  • Studené prolisované brambory 100 g
  • Mléko 450 ml
  • Vejce 2 ks
  • Čerstvé droždí 20 g
  • Cukr 1 lžička
  • Citronová kůra 1 špetka
  • Cukr 1 špetka
  • Sůl na dochucení 1 špetka

Doba přípravy: 150 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kvíčaly důkladně očistěte, opláchněte, osušte a vytřete solí s drceným jalovcem.
V kastrůlku nahřejte sádlo, přimíchejte cibulku a osmažte ji dozlatova. Přidejte pomletá nebo jemně pokrájená srdíčka, osmažte je, podlijte naběračkou vody a duste doměkka. Přimíchejte naškrábaná játra, promíchejte a odstavte. V kastrůlku nahřejte máslo, přimíchejte mouku a připravte světlou jíšku. Odstavte, zalijte 250 ml vody, rozmíchejte a krátce provařte na hustou kaši. Vmíchejte ji k podušeným vnitřnostem, přidejte na jemné kostičky pokrájenou housku, petržel a podle chuti osolte. Nádivkou naplňte kvíčaly či křepelky, obalte je slaninou a svažte provázkem. Posaďte je do pekáčku, přidejte máslo, podlijte naběračkou vody, přiklopte a dejte do trouby předehřáté na 190°C.
Po 20 minutách snižte teplotu na 150°C a za občasného podlévání pečte doměkka.
Měkké kvíčaly vyjměte a nechte na teplém místě. Výpek zaprašte moukou, promíchejte a vraťte na 10 minut do trouby. Když se mouka lehce zasmaží, vyndejte pekáček z trouby a zalijte ji hrnkem vody. Dobře rozmíchejte, přelijte do kastrůlku a důkladně stěrkou seškrábněte všechen výpek z pekáčku. Zvolna dalších 15 minut provařte a podle chuti přisolte.
Kvíčaly rozdělte na talíře, podlijte šťávou a doplňte stočenými omeletkami, překrojenými na špalíčky. Případně můžeme přidat vhodnou zeleninovou přílohu, například pečení jarní cibulky nebo podušené či usmažené houby.
Omeletky si připravte zatímco se kvíčaly pečou. Droždí rozmíchejte v hrnku s 1/3 vlažného mléka a cukrem a třemi lžícemi mouky. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy prosejte mouku, přidejte citronovou kůru a špetku soli. Ve druhé míse vmíchejte postupně do brambor zbylé mléko rozšlehané s vejci a vzešlý kvásek. Vše promíchejte na jemné těsto, zakryjte utěrkou a nechte kynout.
Z vykynutého těsta lijte malou naběračkou na jemně olejem vytřenou pánev tenkou vrstvu těsta a omelety smažte po obou stranách dozlatova. Každou omeletu hned po upečení stočte a před podáváním je pokrájejte na asi 3 cm široké špalíčky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist