Nadívané pečené kvíčaly
Kategorie: Pokrmy
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- Kvíčal nebo křepelky 8 ks
- Dlouhé plátky prorostlé slaniny 8 plátek
- Máslo 40 g
- Několik kuliček jalovce 1 lžička
- Sůl na dochucení 3 špetka
- Na nádivku
- Játra a srdíčka kvíčal - můžete nahradit 8 ks
- Kuřecí játra 150 g
- Srdíčka 100 g
- Telecí játra 100 g
- Sádlo 20 g
- Cibule, najemno pokrájená 1.2 ks
- Hladká mouka 40 g
- Housky 2 ks
- Větvičky petržele 4 ks
- Sůl a čerstvě mletý pepř na dochucení 2 špetka
- Na bramborové omeletky
- Hladká mouka 300 g
- Studené prolisované brambory 100 g
- Mléko 450 ml
- Vejce 2 ks
- Čerstvé droždí 20 g
- Cukr 1 lžička
- Citronová kůra 1 špetka
- Cukr 1 špetka
- Sůl na dochucení 1 špetka
Doba přípravy: 150 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Kvíčaly důkladně očistěte, opláchněte, osušte a vytřete solí s drceným jalovcem.
V kastrůlku nahřejte sádlo, přimíchejte cibulku a osmažte ji dozlatova. Přidejte pomletá nebo jemně pokrájená srdíčka, osmažte je, podlijte naběračkou vody a duste doměkka. Přimíchejte naškrábaná játra, promíchejte a odstavte. V kastrůlku nahřejte máslo, přimíchejte mouku a připravte světlou jíšku. Odstavte, zalijte 250 ml vody, rozmíchejte a krátce provařte na hustou kaši. Vmíchejte ji k podušeným vnitřnostem, přidejte na jemné kostičky pokrájenou housku, petržel a podle chuti osolte. Nádivkou naplňte kvíčaly či křepelky, obalte je slaninou a svažte provázkem. Posaďte je do pekáčku, přidejte máslo, podlijte naběračkou vody, přiklopte a dejte do trouby předehřáté na 190°C.
Po 20 minutách snižte teplotu na 150°C a za občasného podlévání pečte doměkka.
Měkké kvíčaly vyjměte a nechte na teplém místě. Výpek zaprašte moukou, promíchejte a vraťte na 10 minut do trouby. Když se mouka lehce zasmaží, vyndejte pekáček z trouby a zalijte ji hrnkem vody. Dobře rozmíchejte, přelijte do kastrůlku a důkladně stěrkou seškrábněte všechen výpek z pekáčku. Zvolna dalších 15 minut provařte a podle chuti přisolte.
Kvíčaly rozdělte na talíře, podlijte šťávou a doplňte stočenými omeletkami, překrojenými na špalíčky. Případně můžeme přidat vhodnou zeleninovou přílohu, například pečení jarní cibulky nebo podušené či usmažené houby.
Omeletky si připravte zatímco se kvíčaly pečou. Droždí rozmíchejte v hrnku s 1/3 vlažného mléka a cukrem a třemi lžícemi mouky. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy prosejte mouku, přidejte citronovou kůru a špetku soli. Ve druhé míse vmíchejte postupně do brambor zbylé mléko rozšlehané s vejci a vzešlý kvásek. Vše promíchejte na jemné těsto, zakryjte utěrkou a nechte kynout.
Z vykynutého těsta lijte malou naběračkou na jemně olejem vytřenou pánev tenkou vrstvu těsta a omelety smažte po obou stranách dozlatova. Každou omeletu hned po upečení stočte a před podáváním je pokrájejte na asi 3 cm široké špalíčky.
V kastrůlku nahřejte sádlo, přimíchejte cibulku a osmažte ji dozlatova. Přidejte pomletá nebo jemně pokrájená srdíčka, osmažte je, podlijte naběračkou vody a duste doměkka. Přimíchejte naškrábaná játra, promíchejte a odstavte. V kastrůlku nahřejte máslo, přimíchejte mouku a připravte světlou jíšku. Odstavte, zalijte 250 ml vody, rozmíchejte a krátce provařte na hustou kaši. Vmíchejte ji k podušeným vnitřnostem, přidejte na jemné kostičky pokrájenou housku, petržel a podle chuti osolte. Nádivkou naplňte kvíčaly či křepelky, obalte je slaninou a svažte provázkem. Posaďte je do pekáčku, přidejte máslo, podlijte naběračkou vody, přiklopte a dejte do trouby předehřáté na 190°C.
Po 20 minutách snižte teplotu na 150°C a za občasného podlévání pečte doměkka.
Měkké kvíčaly vyjměte a nechte na teplém místě. Výpek zaprašte moukou, promíchejte a vraťte na 10 minut do trouby. Když se mouka lehce zasmaží, vyndejte pekáček z trouby a zalijte ji hrnkem vody. Dobře rozmíchejte, přelijte do kastrůlku a důkladně stěrkou seškrábněte všechen výpek z pekáčku. Zvolna dalších 15 minut provařte a podle chuti přisolte.
Kvíčaly rozdělte na talíře, podlijte šťávou a doplňte stočenými omeletkami, překrojenými na špalíčky. Případně můžeme přidat vhodnou zeleninovou přílohu, například pečení jarní cibulky nebo podušené či usmažené houby.
Omeletky si připravte zatímco se kvíčaly pečou. Droždí rozmíchejte v hrnku s 1/3 vlažného mléka a cukrem a třemi lžícemi mouky. Zakryjte utěrkou a nechte na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy prosejte mouku, přidejte citronovou kůru a špetku soli. Ve druhé míse vmíchejte postupně do brambor zbylé mléko rozšlehané s vejci a vzešlý kvásek. Vše promíchejte na jemné těsto, zakryjte utěrkou a nechte kynout.
Z vykynutého těsta lijte malou naběračkou na jemně olejem vytřenou pánev tenkou vrstvu těsta a omelety smažte po obou stranách dozlatova. Každou omeletu hned po upečení stočte a před podáváním je pokrájejte na asi 3 cm široké špalíčky.
Podobné recepty
- » Nadívané točeňáky pečené na grilu
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Nadívané pečené jehně
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Nadívané kuřecí stehno
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 10x) - » Zapečené nadívané žampiony
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Nadívané žampiony
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 2x) - » Hřiby nadívané kuře na rožni
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Nadívané vepřové medailonky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017260) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 315466) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237725) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 233427) - » Couračka
(Navštívilo: 150834) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131500) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113850)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy