Panýr (paneer) - čerstvý domácí sýr

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Panýr (paneer) - čerstvý domácí sýr

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 10 min

Obtížnost: Snadné

Určen pro: Bez lepku

Způsob přípravy: Vaření

Země: Indie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Panýr je domácí sýr vyrobený z mléka a srážecího činidla, kterým je citrónová šťáva nebo jogurt. Mléko svaříme a v momentě varu pomalu přidáme citrónovou šťávu až se začne oddělovat hmota (panýr) od žlutavé tekutiny (syrovátky). Po úplném oddělení panýru od syrovátky ho slijeme přes sítko.
Okapaný panýr vložíme do plátýnka, zabalený a zatížený ho necháme alespoň půl hodiny stát, aby z něj odtekla přebytečná syrovátka. Čím déle ho budeme lisovat, tím bude pevnější. Ztuhlý sýr pak nakrájíme na kostky a můžeme ho osmažit nebo dále neupravený použít na přípravu sabji, salátů atd.
Nelisovaný panýr se může použít podobně jako tvaroh k přípravě pomazánek, sladkých i slaných náplní apod. Na přípravu panýru je nejlépe použít kvalitního kravského mléka přímo od chovatele. Zbylou syrovátku použijeme na přípravu lahodného a zdravého nápoje.

Diskuze

Není jednodušší používat fenmentor třeba teď nový Kuvings? Nemám moc zkušeností.....

Reagovat

Ten Kuvings by mě taky zajímal. Je to s ním snažší??

Reagovat

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist