Čočkové ragú

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Čočkové ragú

Suroviny

Porce: 6 + –
  • Olivový olej 3 lžíce
  • Cibule, nasekaná najemno 2 ks
  • Mrkev, jemně nastrouhaná 3 ks
  • Řapíky celeru, nasekané najemno 3 ks
  • Česnek, rozmělněný 3 stroužek
  • Červená čočka 500 g
  • Plechovka rajčat 800 g
  • Rajčatové pyré 2 lžíce
  • Sušené oregano a tymián 2 lžíce
  • Bobkové listy 3 ks
  • Zeleninový vývar 1 l
  • Špagety 500 g
  • Sůl - dle chuti 3 špetka
  • Strouhaný parmazán k servírování 1 ks

Doba přípravy: 80 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Restování

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Olej rozpalte ve velké hluboké pánvi, přisypte cibuli, mrkev a celer a opékejte 15-20 minut, aby vše změklo. Na poslední 3 minuty dejte do pánve i česnek. Poté vmíchejte čočku, až se obalí tukem, přidejte i rajčata z plechovky, pyré, oregano, tymián, bobkové listy a vývar. Přiveďte k varu, snižte plamen a nechte 40-50 minut probublávat. Čočka by měla změknout a směs zhoustnout. Podle chuti osolte. Ragú podávejte se špagetami uvařenými podle instrukcí na obale, posypané parmazánem.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist