Kokosový krém
Kategorie: Ostatní
Autor: sarysek

Suroviny
- kokosové mléko 2 dl
- smetana 2 dl
- voda 2 dl
- moučkový cukr 50 g
- vanilkový cukr 1 ks
- tapioka (maniokový škrob) 60 g
- nastrouhaný kokos 40 g
- celá vanilka 1 ks
- limetková kůra 1 ks
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Thajsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. V hrnci smícháme kokosové mléko, smetanu, vodu, cukr a vanilkový cukr a přivedeme k varu. Stáhneme intenzitu vařiče a metlou vmícháme maniokový škrob a nastrouhaný kokos. Ze tří čtvrtin zakryjeme hrnec poklicí a necháme na mírném ohni vařit 25 minut.
2. Krém rozlijeme do misek a nejméně na dvě hodiny dáme do lednice vychladit. Pokud ho necháme zmrazit, získáme výbornou zmrzlinu. Zdobíme limetkovou kůrou a vanilkou.
2. Krém rozlijeme do misek a nejméně na dvě hodiny dáme do lednice vychladit. Pokud ho necháme zmrazit, získáme výbornou zmrzlinu. Zdobíme limetkovou kůrou a vanilkou.
Poznámka:
Tajemství thajské kuchyněKromě toho, že je thajská kuchyně nápaditá, variabilní a lehce stravitelná, je především ďábelsky pálivá.
Traduje se, že užití chilli papriček má i své racionální důvody:
1) vypálí bacily
2) snižují pocení
3) usnadňují spalování tuků
4) zabraňují brzkému pocitu hladu
I když máte při konzumaci thajských pochoutek pocit, že polykáte šavle meče, výsledná chuť dobře připraveného pokrmu je neuvěřitelně harmonická a nechává vyniknout i sladkým a kyselým valérům.
Thajská kuchyně se zakládá na kvalitních a čerstvých surovinách. Má samozřejmě i svá specifika, která v českých poměrech asi sotva naplníte. Smiřte se proto s tím, že pražená sarančata si ke svačině nejspíš nedáte, a soustřeďte se na pokrmy, jejichž ingredience je možné bez potíží sehnat ve specializovaných asijských prodejnách v našich končinách.
Základní thajské ingredience:
* čerstvý koriandr
* citronela (citronová tráva)
* kokosové mléko
* chilli pasta
* bazalka
* rybí omáčka (noc mam)
* zelené citrony (limetky)
Podobné recepty
- » Polévka z pečeného česneku s kokosovým krémem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kokosové cukroví s kokosovým krémem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Koláč s jahodami a kokosovým krémem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kolečka s kokosovým krémem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bílkový kokosový chlebíček
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 6x) - » Jahodovo-kokosový koktejl
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Kokosový dort se smetanou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015716) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307984) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237340) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232241) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy