Dýňový džem se skořicí

Kategorie: Ostatní

Autor:

Dýňový džem se skořicí

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Portugalsko

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Dýni omyjeme, odkrojíme stopku, rozpůlíme a vydlabeme. Dýni nakrájíme na menší kousky.

Nakrájenou dýni dáme do širšího hrnce, přidáme špetku soli, celou skořici a zalijeme asi 1,3 l vody. Dýni vaříme 20 minut doměkka. Voda se nám částečně vypaří.

Mezitím z citronu vymačkáme šťávu.

Z uvařené dýně vyndáme skořici. Dýni rozmačkáme vidličkou nebo šťouchadlem na brambory. Pokud chceme mít džem hladký, použijeme mixér. Jinak ale necháme v džemu vyznít kousky. K dýni přidáme větší část cukru, citronovou šťávu a dále vaříme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.

Hotový džem ochutnáme a podle chuti ještě doladíme cukrem. Nakonec vmícháme mletou skořici.

Zkontrolujeme, zda džem houstne. Dáme lžičku džemu na talířek a počkáme, jestli zatuhne. Pokud ne, ještě povaříme.

Horký dýňový džem plníme do čistých a vypařených sklenic. Dýňový džem skladujeme v chladu a po otevření sklenice v ledničce.

Dýňový džem se skvěle hodí ke krémovým sýrům společně s crackery, bílému jogurtu, studenému krůtímu masu a paštice. Ale dá se použít i k plnění moučníků a dezertů.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist