Harissa

Kategorie: Ostatní

Autor:

Harissa

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 10 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Sušené červené chilli papričky zbavíme stopek a části semen. Nasekáme je a zalijeme teplou vodou, kde je necháme asi 30 minut bobtnat.

Česnek očistíme a nasekáme najemno. Na suché pánvi opražíme koriandr s kmínem. Umeleme je v jemný prášek. Do hmoždíře dáme okapané chilli papričky, česnek, trochu soli a připravený prášek.

V hmoždíři vše třeme a postupně přiléváme trochu oleje. Harissa by měla být konzistencí podobná majonéze.

Pokud nespotřebujeme harissu všechnu najednou, dáme ji do vzduchotěsné nádoby a povrch lehce přelijeme olivovým olejem. Správě skladovaná harrisa vydrží v lednici 2 - 3 týdny.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist