Harissa
Kategorie: Ostatní
Autor: sarysek
Suroviny
- česnek 3 stroužek
- olivový olej 5 lžíce
- římský kmín 1 lžíce
- koriandr 1 lžíce
- sušená chilli paprička 10 ks
- podle chuti
- sůl 1 ks
Doba přípravy: 10 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Míchání
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Sušené červené chilli papričky zbavíme stopek a části semen. Nasekáme je a zalijeme teplou vodou, kde je necháme asi 30 minut bobtnat.
Česnek očistíme a nasekáme najemno. Na suché pánvi opražíme koriandr s kmínem. Umeleme je v jemný prášek. Do hmoždíře dáme okapané chilli papričky, česnek, trochu soli a připravený prášek.
V hmoždíři vše třeme a postupně přiléváme trochu oleje. Harissa by měla být konzistencí podobná majonéze.
Pokud nespotřebujeme harissu všechnu najednou, dáme ji do vzduchotěsné nádoby a povrch lehce přelijeme olivovým olejem. Správě skladovaná harrisa vydrží v lednici 2 - 3 týdny.
Česnek očistíme a nasekáme najemno. Na suché pánvi opražíme koriandr s kmínem. Umeleme je v jemný prášek. Do hmoždíře dáme okapané chilli papričky, česnek, trochu soli a připravený prášek.
V hmoždíři vše třeme a postupně přiléváme trochu oleje. Harissa by měla být konzistencí podobná majonéze.
Pokud nespotřebujeme harissu všechnu najednou, dáme ji do vzduchotěsné nádoby a povrch lehce přelijeme olivovým olejem. Správě skladovaná harrisa vydrží v lednici 2 - 3 týdny.
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1010205) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 280999) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 235443) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 220604) - » Couračka
(Navštívilo: 150571) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 126840) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112327)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy