Ondrova sladko-pikantní marináda

Kategorie: Ostatní

Autor:

Ondrova sladko-pikantní marináda

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Míchání

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Koupíme kokosové mléko THAI CHOICE, které je v malé konzervě o objemu 165 ml. Mléko pořádně promícháme, abychom se zbavili tuhých cucků. Do mléka přidáme 3 lžíce medu a opět promícháme. Od oka přidáme nastrouhanou kůru z citronu a pomeranče. Z poloviny citronu také vyždímáme každičkou kapičku. Můžeme přidat i šťávu ze 1/4 pomeranče. Dvě menší či jednu větší chilli papričku (feferonku) zbavíme semínek, pokud někomu pálivost semínek nevadí, může samozřejmě nechat, a nakrájíme ji nadrobno. Dále přidáme worcester, tabasco a sójovou omáčku. Vše opět pečlivě promícháme.

Zhruba centimetrový kousek zázvoru nastrouháme a přidáme do směsi. Stejně tak přidáme slušně velkou špetku čerstvé nebo sušené majoránky a sušeného drceného česneku. Můžeme použít i česnek čerstvý, v tom případě asi 2 - 4 stroužky, záleží, jak kdo má česnek rád. Jako poslední koření patří trocha pepře. Sůl nedáváme vůbec, dostatečně postačí sójová omáčka. Navíc má jít o sladko-pikantní chuť, takže sůl není ani potřeba. Nakonec do marinády přidáme kečup (nejlépe ostrý, jemný bývá příliš sladký, občas lehce nakyslý), který ovšem dáváme hlavně kvůli lehkému zahuštění. Poslední ingrediencí je olivový olej a pro zvětšení množství přilijeme cca 1/2 hrnku vody. Směs na sladko-pikantní marinádu pečlivě promícháme.

Do marinády dáme naložit silnější plátky (pořádný steak) hovězího masa přes noc. Druhý den si pak rozehřejeme na pánvi trošičku olivového oleje, protože je olej ale už v marinádě, není víceméně potřeba, a položíme steaky. Ihned také přilijeme cca 1/4 - 1/3 marinády a necháme maso opékat. Když se marináda z větší části vyvaří, dolijeme zbytek. Maso občas otáčíme. Pokud chceme marinádu mít hustější, tak trošičku zahustíme.

Ve výsledku by marináda měla být sladká, ovšem nikoliv moc, a stejně tak i ostrá. Díky tomu, že maso bude pouštět šťávu, ondrova sladko-pikantní marináda chytne docela hodně gulášovou barvu a lehce i chuť.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist