Nejlepší nakládaný hermelín
Kategorie: Ostatní
Autor: sarysek
Suroviny
- hermelín 5 ks
- větší cibule 1 ks
- větší čerstvá feferonka 5 ks
- bobkový list 3 ks
- česnek 10 stroužek
- nové koření 15 kulička
- barevný celý pepř 30 kulička
- olej 0.75 l
- podle chuti
- sůl 1 ks
- mletá sladká paprika 1 ks
- tymián 1 ks
Doba přípravy: 25 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Bez vaření - např. u salátů
Země: Česká republika
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Všechny hermelíny rozpůlíme podélně. Vnitřky posypeme hojně červenou paprikou. V mističce smícháme česnek a trochu soli, touto směsí potíráme taktéž vnitřek hermelínů, feferonky nakrájené na kolečka a cibuli na proužky pokládáme na česnek. Potom hermelíny přiklopíme a trochu zmáčkneme, aby se ve sklenici nerozpojily.
Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.
Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.
Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.
Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.
Vhodnou nádobu, ve které budou hermelíny zrát, naplníme asi ze čtvrtiny olejem a přidáme část koření, nakrájenou cibuli a feferonky. Do nádoby dáme 2 - 3 hermelíny, dolijeme olej a zase přidáme trochu koření, feferonky a cibuli. Takto opakujeme, dokud nejsou všechny hermelíny ponořené v oleji spolu s ostatními ingrediencemi. Naplněnou sklenicí pořádně zatřeseme, aby vyprchal přebytečný vzduch a koření se promísilo s olejem.
Hermelíny uložíme na tmavé místo s pokojovou teplotou. Jednou denně jimi protřepeme a zase uložíme. Necháváme je takto zrát asi 2 týdny, ale ne déle než 6. Po dvou týdnech můžeme ochutnat, jsou-li zralé, skladujeme je v ledničce.
Nejlepší nakládané hermelíny doporučuji podávat s čerstvým chlebem a vychlazeným pivem.
Tip: Takto lze nakládat jakýkoliv plísňový sýr.
Podobné recepty
- » Nejlepší sladkokyselá čočka
(Hodnocení: 2.29 - hlasovalo 7x) - » Francouzské brambory - nejlepší recept
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Nejlepší králík a velice jednoduchý
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Nejlepší svíčková
(Hodnocení: 5 - hlasovalo 1x) - » Nejlepší tuňákový salát
(Hodnocení: 3.67 - hlasovalo 3x) - » Nejlepší marináda na maso
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 6x) - » Nejlepší kuře na neděli
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003132) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 254587) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232639) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213042) - » Couračka
(Navštívilo: 150221) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122600) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110538)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy