Nejlepší svíčková

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso prošpikujeme hranolky slaniny( necháme je zamrazit), osolíme, přidáme snítku tymiánu, dáme do zapékací misky. Připravíme si v kastrolu: máslo + zeleninu + halali bez nálevu + cibuli + nové koření + bobkové listy, necháme chvíli podusit. Směs nesolíme. Maso zakryjeme směsí a necháme do druhého dne odpočinout v lednici (zakryté poklopem). Druhý den dáme péct maso se směsí na 190 stupňů, cca 2,5-3h. Pečeme s poklopem, občas kontrolujeme, není potřeba tolik podlévat, maso pustí hodně šťávy. Po upečení sundáme z masa zeleninovou směs, tuto směs dáme do hrnce, přidáme 1 zakysanou smetanu, 4 dl šlehačky, 3 dl mléka, rozmixujeme tyčovým šlehačem a přidáme maso rozkrájené na plátky.

Podáváme s knedlíkem. Ozdobené terčem s brusinek, šlehačky a skrojku citronu.


Tip: Můžeme dochutit nálevem z Halali.

Tip: Můžeme dochutit zkaramelizovaným cukrem

Poznámka:

solíme podle chuti
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist