Listové těsto s třešňovým džemem a jablky

Kategorie: Ostatní

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 55 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve jsem si připravila jablíčka. Očistila jsem si je, jablka jsem prořízla napoli a vybrala jsem jádřinec. Nakrájela jsem si je na tenké měsíčky, pokapané citronovou šťávou, aby nezhnědly. Listové těsto jsem si rozdělila na dvě části. Nejprve jsem si vyválené první část a těsto jsem si nařezala na 4 rovnoměrné části a ještě jsem ho předělila na polovinu. Na těsto jsem si rozetřela domácí třešňový džem a na to jednotlivé měsíčky jablíček. I druhou část těsta jsem si takto připravila.
Připravené obdélníky jsem si přeložila na naolejovaný plech a některé kousky jsem si pokapané medem. Listové těsto jsem pekla na 180 ° C, cca 15 min. Příště, ale pod těsto dám asi pečící papír, protože džem mi na některých místech stekl a připálil se k plechu. Nic vážného se nestalo, jen to mytí ... Při podávání jsem přidala ještě kopeček vanilkové zmrzliny.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist