Jablka, tvaroh, listové těsto

Kategorie: Ostatní

Autor:

Suroviny

Porce: 9 + –

Doba přípravy: 35 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Alžírsko

Počet porcí: 9

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve jsem si smíchala tvaroh s práškovým cukrem, s citrónovou kůrou a šťávou z 1/2 citronu. Pak jsem si očistila jablka, prekrojila jsem je napůl a odstranila jsem jaderníky. Jedna polovička jablíčka Vystavni, takže tu si můžeme během přípravy klidně sníst. Jablka jsem si ještě nařezala, ale tak bych je úplně neprerezala. Potřela jsem je ještě citrónem, jehož šťávu jsem použila k tvarohu. To proto, aby jablíčka nezhnědla, dokud jsem si připravila těsto.
Listové těsto jsem si vyválené a nařezala jsem ho na stejné obdélníky. Já jsem měla 9 kousků. Na plech jsem si dala pečící papír (listové těsto peču zásadně takto). Na plech s papírem jsem si přenesla kousky listového těsta tak, aby zůstalo nějaké to místo mezi nimi. Obdélníky jsem si po celém obvodu, asi 1/2 cm od kraje, nařezala, ale dala jsem pozor, abych těsto neprerezala. Tento vnější obvod se po upečení hezky nadzvedne.
Do středu listového těsta jsem dala tvarohovou nádivku na to polovičku jablíčka a kraje, ty nařezané, jsem si potřela bílkem.
V předehřáté troubě na 190 ° C jsem je pekla 20 - 25 min. (Třeba sledovat). Na posledních 5 min. jsem každé jablko pokapané ještě medem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist