Tatarská omáčka
Kategorie: Ostatní
Autor: andrea
Suroviny
- Slunečnicový olej 200 ml
- Olivový olej 50 ml
- Žloutek 2 ks
- Bílý vinný ocet 1 lžička
- Dijonská hořčice 1 lžička
- Citronová šťáva 2 lžička
- Sůl 1 špetka
- Pepř bílý mletý 1 špetka
- Šalotka 2 ks
- Sladkokyselá okurka 25 g
- Kapary 25 g
- Petrželová nať hladkolistá 2 lžíce
Doba přípravy: 10 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Šlehání
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Postup:
Než začneme s přípravou tatarky. Musíme si připravit majonézu a tu připravíme takto:
Nejprve se ale ujistěte, že mají všechny suroviny na tento recept pokojovou teplotu, aby se Vám emulze, která vznikne, nesrazila. Žloutky, dijonskou hořčici a vinný ocet dáme do větší mísy, přidáme špetku soli, bílého pepře a pomocí metly směs pomalu vyšleháme. Můžeme použít i šlehač.
Smícháme oba druhy oleje a za stálého šlehání je začneme přidávat nejprve po kapkách. Jakmile začne směs houstnout, můžeme olej přidávat tenoučkým pramínkem. Takto postupujeme, dokud do směsi nevmícháme všechen olej.
Nakonec do směsi vmícháme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a dle potřeby dochutíme solí nebo pepřem. Takto máme připravenou základní majonézu.
Teď si připravíme tatarskou omáčku a to tak, že postupně přidáme do majonézy najemno nakrájené nebo nastrouhané šalotky, nasekané nakládané okurky, nasekané kapary a na závěr hladkolistou petrželku. Vše důkladně promícháme a máme hotovo.
Poznámka:
Připravováno dle receptu Zdenka PohlreichaPodobné recepty
- » Dietní tatarská omáčka
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Tatarská omáčka
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Tatarská omáčka pikant
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dietní tatarská omáčka
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Tatarská roláda
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Tatarská omáčka
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Tatarská omáčka pikant
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015716) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307985) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237340) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232241) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy