Tatarská omáčka

Kategorie: Ostatní

Autor:

Suroviny

Doba přípravy: 10 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Šlehání

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Než začneme s přípravou tatarky. Musíme si připravit majonézu a tu připravíme takto:

Nejprve se ale ujistěte, že mají všechny suroviny na tento recept pokojovou teplotu, aby se Vám emulze, která vznikne, nesrazila. Žloutky, dijonskou hořčici a vinný ocet dáme do větší mísy, přidáme špetku soli, bílého pepře a pomocí metly směs pomalu vyšleháme. Můžeme použít i šlehač.



Smícháme oba druhy oleje a za stálého šlehání je začneme přidávat nejprve po kapkách. Jakmile začne směs houstnout, můžeme olej přidávat tenoučkým pramínkem. Takto postupujeme, dokud do směsi nevmícháme všechen olej.



Nakonec do směsi vmícháme čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a dle potřeby dochutíme solí nebo pepřem. Takto máme připravenou základní majonézu.



Teď si připravíme tatarskou omáčku a to tak, že postupně přidáme do majonézy najemno nakrájené nebo nastrouhané šalotky, nasekané nakládané okurky, nasekané kapary a na závěr hladkolistou petrželku. Vše důkladně promícháme a máme hotovo.

Poznámka:

Připravováno dle receptu Zdenka Pohlreicha
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist