Petrželovo-česnekové pletence

Kategorie: Ostatní

Autor:

Petrželovo-česnekové pletence

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Zařazení: Svačina

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Troubu předehřejte na 180 °C. Palici česneku dejte na plech, potřete olejem a dejte na 25–30 minut péct doměkka. Pak nechte lehce zchladnout, jednotlivé stroužky vymáčkněte do misky a vidlič kou rozmačkejte do pasty. Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C. Droždí, cukr, 250 ml vlažné vody a mléko našlehejte v míse. Nechte 5 minut stát na teplém místě, aby se na povrchu začaly tvořit bublinky. Do jiné mísy nasypte mouku, přidejte sůl, olivový olej a polovinu vymačkaného česneku a dobře promíchejte. Uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte směs droždí a na lehce pomoučené pracovní ploše uhněťte těsto. Pak těsto dejte do lehce vymazané mísy, přetáhněte potravinářskou fólií a nechte asi 1 hodinu kynout, aby těsto zdvojnásobilo svůj objem. Pak těsto rozdělte na dvě poloviny a každou vyválejte do 90 cm dlouhé nudle. Tu pak ještě pokrájejte na 6 dílů. Každý vyválejte do 30 cm dlouhého válečku a uvažte z něj uzel. Uzly vyskládejte na lehce vymazaný plech a nechte ještě 15–20 minut kynout. Pak je dejte na 15–20 minut péct. Mezitím, co se uzly pečou, rozpusťte máslo v rendlíku, přidejte křen, zbytek česneku a vařte 1–2 minuty. Nechte zchladnout, pak vmíchejte petrželku. Upečené uzly potírejte petrželkovo-česnekovým máslem a posypte solí.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist