Slané čínské okurky

Kategorie: Ostatní

Autor:

Slané čínské okurky

Suroviny

Porce: 4 + –
  • okurky nakladačky 500 g
  • mletý zázvor 1 balíček
  • mletá skořice 1 balíček
  • kmín 1 balíček
  • vodka 1 sklenice
  • sůl 1 balíček
  • cukr 1 hrnek
  • sojová omáčka 1 sklenice

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Bez vaření - např. u salátů

Země: Čína

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Omyté okurky nakládačky dáme do mísy a prosolíme aby pustily vodu, solení opakujeme a vodu postupně slijeme, znovu prosolíme, postup opakujeme 2 dny, až okurky změknou, pozbudou vodu, zmenší svůj objem, budou svraštělé
2. Po 2 dnech je vyndáme z mísy necháme, oschnout a větší kusy rozkrojíme podélně, naskládáme do sklenice o objemu 0,7 l, při skládání do sklenice posypeme každou vrstvu okurek kořením a cukrem, nakonec do ¾ sklenice zalijeme sójovou omáčkou a povrch zalijeme vodkou, aby neplesnivěly
3. Okurky nesterilizujeme ale jen zavíčkujeme a uložíme v lednici, už po 24 hodinách jsou vhodné ke konzumaci.

Poznámka:

V Číně se takto upravuje i jiná zelenina jako pikantní příloha k nevýrazným jídlům nebo jako ostré jednohubky k nápojům. Příprava podle tohoto receptu je časově náročná, ale stojí za to. Okurky jsou ostré a velmi pikantní!
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist