Křížaly

Kategorie: Ostatní

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Z jablek vykrájíme stopku a bubák (kdo má vykrajovátko na jadřinec, může vykrojit celý, ale není to nutné) a nakrájíme je na tenká kolečka, která vyrovnáme na plech pokrytý pečicím papírem. Posypeme skořicí. Dáme do trouby rozehřáté na nízkou teplotu (max. 100 stupňů), mezi dvířka a troubu strčíme vařečku, aby přebytečná vlhkost mohla volně odcházet, což má příjemný vedlejší efekt provonění kuchyně. Sušení zabere v závislosti na teplotě cca 2-3 hodiny a ke konci se můžete rozhodnout, jestli chcete klasické šťavnaté křížaly nebo křupavé chipsy. Stejným způsobem se zcela jistě dají udělat zeleninové chipsy (mrkev, řepa atd. atd.), těm ale prospěje maličko oleje.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist