Chlebový kvas

Kategorie: Ostatní

Autor:

Chlebový kvas

Suroviny

Porce: 1 + –
  • žitná mouka 250 g
  • vlažná voda 250 ml
  • šťáva s kysaného zelí 2 lžíce
  • Kvásek
  • žitná mouka 300 g
  • vlažná voda 250 ml

Doba přípravy: 10 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Kvašení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Promícháme 250 g žitné mouky s 250 ml vlažné vody a 2 lžícemi šťávy z kysaného zelí, na teplém místě (ideální je teplota kolem 30 °C) necháme pod utěrkou 3 dny kvasit
2. Do hmoty po třech dnech zapracujeme kvásek vyrobený z 300 g žitné mouky a 250 ml teplé vody, opět přikryjeme a necháme na místě s teplotou vzduchu okolo 20 °C stát 14 hodin
3. Vzniklý kvas můžeme uchovat na kvásek, který při před pečením oživíme vlažnou vodou, nebo můžeme přistoupit přímo k pečení chleba; ke kvasu přidáme kmín a sůl a vypracujeme jednotlivé bochánky
4. Pečeme v troubě vyhřáté na 220-230 °C asi 15 minut, pak teplotu v troubě snížíme tak na 160 °C a chleba dopečeme dozlatova (asi 45 minut).
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist