Rebarborovo-pampelišková limča

Kategorie: Nápoje

Autor:

Rebarborovo-pampelišková limča

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 10 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Mixování, mletí

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rebarboru pokrájenou na špalíky rozvaříme v troše oslazené vody, rozmixujeme a přecedíme. Pampeliškové květy zbavíme hmyzu a vaříme cca 3/4 hodiny v asi 1/2 l vody s cukrem a vymačkáme získanou tekutinu přes sítko (dostaneme sirup s medovou chutí). Obě tekutiny smícháme, naředíme svařenou vodou a dosladíme převařeným cukerným sirupem podle chuti. Nakonec do nádoby vložíme snítku máty.

Limča je nakyslá po rebarboře a oslazení pampeliškovým sirupem připomíná chuť medu. Mátou necháme jen ovonět, neměla by přehlušit původní chutě.

Záměrně neuvádím množství cukru a vody (já dávám na rozvaření rabarbory a květů na 1 l vody cca 300 g cukru – pak je chuť kyselejší), záleží na každém, jak chce nápoj chuťově intenzívní, sladký či kyselý. Je třeba odzkoušet. Zákal v nápoji není na závadu. Není určeno k dlouhodobému skladování – v lednici vydrží několik dní.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist