Hruškový dort s hoblinami
Kategorie: Moučníky
Autor: Monyszek

Suroviny
- TĚSTO
- Polohrubá mouka 75 g
- Cukr krupice 75 g
- Kysaná smetana 100 ml
- Změklé máslo 60 g
- Kakao 15 g
- Prášek do pečiva 0.5 lžička
- Vejce 1 ks
- NÁPLŇ
- Hruškový kompot 1 sklenice
- Vlašské ořechy 1 hrst
- Dortové želé (čiré) 1 balíček
- Cukr 2 lžíce
- Citronová šťáva 1 lžíce
- KRÉM
- Hořká čokoláda 100 g
- Jemný polotučný tvaroh 250 g
- Smetana ke šlehání 33% 250 ml
- Cukr krupice 1.5 lžíce
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Dortovou formu vymažeme máslem a dno vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do mísy prosejeme mouku s kypřicím práškem, přidáme ostatní suroviny a elektrickým šlehačem promícháme na hladké těsto. Těsto rozetřeme do dortové formy a pečeme v předehřáté troubě asi 15-20 minut a necháme na mřížce vychladnout. Vychladlý korpus poklademe okapanými hruškami řezem dolů a do každé jamky po jádřinci vložíme ořech a uchováme i s formou v chladničce. Podle návodu na obalu připravíme z hruškové šťávy želé a dochutíme ho cukrem a citronovou šťávou a necháme zchladnout. Ještě vlažné želé přelijeme přes hrušky a necháme v chladu ztuhnout.
2. Mezitím si připravíme čokoládový krém. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, kousek čokolády si necháme na hoblinky na ozdobu.
3. Tvaroh ušleháme s cukrem a dvěma lžícemi smetany a postupně zašleháváme rozpuštěnou čokoládu. Šleháme, dokud nám nevznikne hladký krém. Nakonec do krému zlehka vmícháme ušlehanou smetanu. Krém rozetřeme rovnoměrně na želatinovou vrstvu a dáme do chladu ztuhnout. Před podáváním povrch dortu ozdobíme čokoládovými hoblinkami a krájíme na jednotlivé řezy.
2. Mezitím si připravíme čokoládový krém. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni, kousek čokolády si necháme na hoblinky na ozdobu.
3. Tvaroh ušleháme s cukrem a dvěma lžícemi smetany a postupně zašleháváme rozpuštěnou čokoládu. Šleháme, dokud nám nevznikne hladký krém. Nakonec do krému zlehka vmícháme ušlehanou smetanu. Krém rozetřeme rovnoměrně na želatinovou vrstvu a dáme do chladu ztuhnout. Před podáváním povrch dortu ozdobíme čokoládovými hoblinkami a krájíme na jednotlivé řezy.
Podobné recepty
- » Kanadský hruškový dort
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hruškový dort
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Lahodný hruškový dort
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hruškový dort se skořicí
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hruškový koláč
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 10x) - » Hruškový štrůdl
(Hodnocení: 2.2 - hlasovalo 5x) - » Hruškový závin z listového těsta
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316300) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234623) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131898) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113943)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy