Babiččina srdíčka
Kategorie: Moučníky
Autor: Monyszek

Suroviny
- Hladká mouka 300 g
- Tuk 200 g
- Mleté ořechy 120 g
- Moučkový cukr 120 g
- Citronová šťáva 1 lžička
- Citronová kůra 0.5 lžička
- Žloutek 1 ks
- KRÉM
- Vanilkový cukr 1 balíček
- Máslo 200 g
- Polohrubá mouka 1 lžíce
- Cukr moučka 150 g
- Mléko 150 ml
- Čokoláda 300 g
- Lískový oříšek na ozdobení 1 hrnek
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Hned jak máte suroviny připravené, můžete se pustit do díla. Ze všech uvedených přísad vypracujte hladké těsto a dejte ho do lednice na dvě hodiny odpočinout. Poté ho vyválejte na tenký plát (asi 3 mm) a vykrajujte z něj plná srdíčka.
Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 6 minut (dozlatova, ale nespalte je! V tomto případě méně znamená více. A když budou trochu křehčí, nebojte se - ten krém je zvláční). Když máte upečeno, připravte si krém.
Já jsem dělala klasický žloutkový, jako u jiných receptů, protože ho mám prostě radši (uvařit 3 žloutky s vanilkovým cukrem a cukrem krystal, nechat vychladnout a pak vyšlehat s máslem), ale původní recept radí smíchat mléko s rozmíchanou moukou (nebo škrobovou moučkou) a přivést k varu, pak povařit asi 2 minuty a hustou kaši nechat zcela vychladnout.
Kaši (nebo jako já vychlazené uvařené žloutky s cukrem) vyšlehejte s máslem a cukrem a zdobičkou plňte na srdíčka.
Přiklopte druhým srdíčkem, polijte kapkou čokolády a dozdobte lískovým oříškem. Nechte několik dní ještě uležet a podávejte.
Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů asi 6 minut (dozlatova, ale nespalte je! V tomto případě méně znamená více. A když budou trochu křehčí, nebojte se - ten krém je zvláční). Když máte upečeno, připravte si krém.
Já jsem dělala klasický žloutkový, jako u jiných receptů, protože ho mám prostě radši (uvařit 3 žloutky s vanilkovým cukrem a cukrem krystal, nechat vychladnout a pak vyšlehat s máslem), ale původní recept radí smíchat mléko s rozmíchanou moukou (nebo škrobovou moučkou) a přivést k varu, pak povařit asi 2 minuty a hustou kaši nechat zcela vychladnout.
Kaši (nebo jako já vychlazené uvařené žloutky s cukrem) vyšlehejte s máslem a cukrem a zdobičkou plňte na srdíčka.
Přiklopte druhým srdíčkem, polijte kapkou čokolády a dozdobte lískovým oříškem. Nechte několik dní ještě uležet a podávejte.
Podobné recepty
- » Babiččina čína
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Babiččina sekaná
(Hodnocení: 1.77 - hlasovalo 13x) - » Babiččina bramboračka
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Babiččina drobenková buchta
(Hodnocení: 2.5 - hlasovalo 2x) - » Babiččina olejová bábovka
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Babiččina jablková žemlovka
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Babiččina cibulačka
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015711) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307961) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232217) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131031) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy