Palačinky Calvadores

Kategorie: Moučníky

Autor:

Palačinky Calvadores

Suroviny

  • Mouka 200 g
  • Žloutek 3 ks
  • Mléko 375 ml
  • Sůl 1 špetka
  • Citronová kůra z čerstvého citronu 1.5 ks
  • Bílek 3 ks
  • Aromatická mírně nakyslá jablka 500 g
  • Rum 1 lžíce
  • Cukr 2 lžíce
  • Tuk na pečení 0.5 kostka
  • Máslo 2 lžička
  • Kalvados 2 cl

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Zařazení: Oběd

Země: USA

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejdříve připravíme z mouky, žloutků, mléka, soli a nastrouhané citrónové kůry hladké těsto a necháme je odstát. Jablka jemně oloupáme, zbavíme jádřinců a rozkrájíme na 1/2 cm silné plátky; pokapeme je rumem, posypeme cukrem a občas tuto směs promícháme.

Nyní ušleháme tuhý sníh z bílků a zapracujeme jej do těsta, které naplocho vyválíme. V pánvi předehřejeme tuk. Do něj lžící vložíme několik těstových placiček upravených tak, že vždy mezi dvě placičky vložíme plátek jablka. Opatrně z obou stran opečeme. Výsledné placičky by neměly být nikdy tmavší než světle žluté: proto pozor na teplotu rozpáleného tuku! Hotové palačinky přechováváme v teple, ale zatím je necukrujeme. Když máme hotovou celou dávku, dáme palačinky do máslem vytřené čisté pánve a ještě jednou je ohřejeme. Kalvados ohřejeme ve zvláštní nádobě, neboť v pánvi na něj již nezbylo místo. Pak jej nalijeme na moučník, zapálíme a necháme nerušeně dohořet. Teprve pak palačinky pocukrujeme (cukr v prudkém alkoholovém plameni snadno karamelizuje a pak má nepříjemně hořkou chuť). Pokud nemáme k dispozici kalvados, použijeme jemnější druh rumu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist