Palačinky Calvadores
Kategorie: Moučníky
Autor: Monyszek

Suroviny
- Mouka 200 g
- Žloutek 3 ks
- Mléko 375 ml
- Sůl 1 špetka
- Citronová kůra z čerstvého citronu 1.5 ks
- Bílek 3 ks
- Aromatická mírně nakyslá jablka 500 g
- Rum 1 lžíce
- Cukr 2 lžíce
- Tuk na pečení 0.5 kostka
- Máslo 2 lžička
- Kalvados 2 cl
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Smažení
Zařazení: Oběd
Země: USA
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Nejdříve připravíme z mouky, žloutků, mléka, soli a nastrouhané citrónové kůry hladké těsto a necháme je odstát. Jablka jemně oloupáme, zbavíme jádřinců a rozkrájíme na 1/2 cm silné plátky; pokapeme je rumem, posypeme cukrem a občas tuto směs promícháme.
Nyní ušleháme tuhý sníh z bílků a zapracujeme jej do těsta, které naplocho vyválíme. V pánvi předehřejeme tuk. Do něj lžící vložíme několik těstových placiček upravených tak, že vždy mezi dvě placičky vložíme plátek jablka. Opatrně z obou stran opečeme. Výsledné placičky by neměly být nikdy tmavší než světle žluté: proto pozor na teplotu rozpáleného tuku! Hotové palačinky přechováváme v teple, ale zatím je necukrujeme. Když máme hotovou celou dávku, dáme palačinky do máslem vytřené čisté pánve a ještě jednou je ohřejeme. Kalvados ohřejeme ve zvláštní nádobě, neboť v pánvi na něj již nezbylo místo. Pak jej nalijeme na moučník, zapálíme a necháme nerušeně dohořet. Teprve pak palačinky pocukrujeme (cukr v prudkém alkoholovém plameni snadno karamelizuje a pak má nepříjemně hořkou chuť). Pokud nemáme k dispozici kalvados, použijeme jemnější druh rumu.
Nyní ušleháme tuhý sníh z bílků a zapracujeme jej do těsta, které naplocho vyválíme. V pánvi předehřejeme tuk. Do něj lžící vložíme několik těstových placiček upravených tak, že vždy mezi dvě placičky vložíme plátek jablka. Opatrně z obou stran opečeme. Výsledné placičky by neměly být nikdy tmavší než světle žluté: proto pozor na teplotu rozpáleného tuku! Hotové palačinky přechováváme v teple, ale zatím je necukrujeme. Když máme hotovou celou dávku, dáme palačinky do máslem vytřené čisté pánve a ještě jednou je ohřejeme. Kalvados ohřejeme ve zvláštní nádobě, neboť v pánvi na něj již nezbylo místo. Pak jej nalijeme na moučník, zapálíme a necháme nerušeně dohořet. Teprve pak palačinky pocukrujeme (cukr v prudkém alkoholovém plameni snadno karamelizuje a pak má nepříjemně hořkou chuť). Pokud nemáme k dispozici kalvados, použijeme jemnější druh rumu.
Podobné recepty
- » Pravé francouzské palačinky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 6x) - » Klasické sladké palačinky
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Francouzské palačinky s Nutellou a banánem
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 6x) - » Žitné palačinky s tvarohovou náplní
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Palačinky v karamelu s pomerančovým přelivem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Žitné palačinky II.
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Křehké palačinky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017457) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316413) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237939) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234722) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131936) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113951)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy