Mandlové perníkové podkovy

Kategorie: Moučníky

Autor:

Mandlové perníkové podkovy

Suroviny

Porce: 12 + –
  • Hladká mouka 300 g
  • Jedlá soda 1 lžička
  • Perníkové kořené 1.2 lžíce
  • Cukr 140 g
  • Mleté mandle 50 g
  • Vejce 2 ks
  • Med 3 lžíce
  • Citronová kůra 1 lžička
  • Na potření
  • Čokoládová poleva 1 ks
  • Loupané mandle krájených na nudličky 50 g

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 12

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Na vál prosejeme hladkou mouku, vmícháme lžičku jedlé sody, perníkové koření, cukr, mleté mandle a kůru z chemicky neošetřeného citronu.
2. Přidáme rozpuštěný med, rozšlehaná vejce a vypracujeme vláčné těsto.
3. Zabalíme do potravinářské fólie a necháme odpočívat v chladu minimálně 2 hodiny.
4. Vyválíme na pomoučeném vále a tvořítkem vykrajujeme malé podkůvky.
5. Kousky cukroví rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a v mírně předehřáté troubě upečeme.
6. Vychladlé podkovy namočíme v rozpuštěné čokoládové polevě a ozdobíme nudličkami loupaných mandlí.

Poznámka:

Na 26 kousků
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist