Jahodová charlotta

Kategorie: Moučníky

Autor:

Jahodová charlotta

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Mražené jahody 400 g
  • Čokoládové trubičky ( plněné nebo přelité čokoládou ) 26 ks
  • Smetana ke šlehnání 3 dl
  • Čokoládová poleva 120 g
  • Moučkový cukr 5 lžíce

Doba přípravy: 20 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Jahody nasypeme do misky a necháme lehce rozmrznout. Pak několik jahod oddělíme, zbytek rozmixujeme s cukrem a vmícháme smetanu. Hmotu nalijeme do plastové misky, překryjeme mikrotenovou fólií a dáme na 2 - 3 hodiny mrazit. Hranatou nebo kulatou rozevírací formu vyložíme mikrotenovou fólií tak, aby přečnívala přes okraj formy. Opatrně ji kolem obvodu vyložíme trubičkami, které k sobě ,,přilepíme´´ trochou rozehřáté čokoládové polevy, a necháme ztuhnout. Když je jahodová hmota polotuhá, přeneseme ji do trubičkami vyložené formy a vršek ozdobíme odloženými jahodami. Vše vložíme na 3 - 4 hodiny zpět do mrazničky, pak charlottu opatrně vyjmeme z formy, spodní část potřeme zbylou rozpuštěnou polevou a necháme opět zamrazit, asi 1 hodinu.

Poznámka:

+ mrazení
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist