Jahodové košíčky

Kategorie: Moučníky

Autor:

Jahodové košíčky

Suroviny

Porce: 16 + –
  • máslo (těsto) 150 g
  • moučkový cukr (těsto) 100 g
  • vanilkový cukr (těsto) 1 balíček
  • hladká mouka (těsto) 300 g
  • žloutky (těsto) 2 ks
  • žloutky (náplň) 4 ks
  • moučkový cukr (náplň) 150 g
  • jahody (náplň) 300 g
  • měkký tvaroh 250 g
  • mandlové lupínky 1 lžíce

Doba přípravy: 40 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 16

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Máslo změklépři pokojové teplotě nakrájíme na malé kousky a rychle propracujeme s moučkovým cukrem, hladkou moukou a žloutky na hladké vláčné těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky na dvě hodiny odležet.
Odleželým těstem pečlivě vyplníme máslem vymazané formičky na oválné košíčky. V troubě vyhřáté na 180°C pečeme asi 20 minut. Upečené košíčky necháme krátce ve formičkách vychladnout a pak je opatrně vyklopíme na kovovou mřížku, aby zcela vychladly.
Žloutky s cukrem vyšleháme ve vodní lázni do husté pěny. Očištěné jahody pěčlivě omyjeme a necháme na cedníku okapat. Polovinu jahod propasírujeme přes husté síto a spolu s připravenou žloutkovou pěnou je po částech vmícháme do měkkého tvarohu.
Vychladlé košíčky naplníme jahodovou pěnou a ozdobíme zbylými jahodami. Posypeme mandlovými lupínky a uložíme na hodinu do chladničky odležet.

Poznámka:

1 kousek obsahuje 1028 kJ/246 kcal
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist