Perníkové řezy s mandlemi
Kategorie: Moučníky
Autor: sarysek

Suroviny
- Lité perníkové těsto
- Hera 50 g
- cukr moučka 250 g
- mouka hladká 400 g
- mléko 200 ml
- jablečná dětská přesnídávka 1 sklenice
- vejce 1 ks
- kakao 1 lžíce
- prášek do perníku 1 ks
- prášek do pečiva 1 lžička
- Poleva
- cukr moučka 100 g
- voda 1 malá odměrka
- šťáva z poloviny citrónu 1 ks
- mandle loupané 50 g
- barevný máček 1 balíček
Doba přípravy: 70 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Do mísy prosejeme mouku s práškem do perníku a práškem do pečiva. Přidáme moučkový cukr, jablečnou přesnídávku, kakao, vejce, vlahé mléko a nakonec rozehřátou vlahou Heru. Vše dobře promícháme. Těsto by mělo být řidší konzistence. Pokud máme těsto příliš tuhé, můžeme ho naředit mlékem. Plech na pečení s vyšším okrajem vymažeme Herou a vysypeme hrubou moukou. Těsto vlijeme do pekáčku a uhladíme. V elektrické troubě pečeme při 150°C asi 40 minut. Po vychladnutí můžeme potřít citrónovou polevou nebo jenom pocukrovat.
Citrónovou polevu připravíme smícháním vody s citrónovou šťávou a moučkovým cukrem. Mícháme tak dlouho, až nám vznikne hladká hmota řidší konzistence. Polevu po vymíchání ihned naneseme na moučník a povrch ozdobíme mandlemi a posypeme barevným máčkem.
Prášek do pečiva a prášek do perníků proséváme společně s moukou, aby byly rovnoměrně promíchány.
Perníky a perníčky můžeme ochucovat nejrůznějšími druhy koření. Nejběžnějším je kombinace skořice, hřebíčku, badyánu a zázvoru.
Citrónovou polevu připravíme smícháním vody s citrónovou šťávou a moučkovým cukrem. Mícháme tak dlouho, až nám vznikne hladká hmota řidší konzistence. Polevu po vymíchání ihned naneseme na moučník a povrch ozdobíme mandlemi a posypeme barevným máčkem.
Prášek do pečiva a prášek do perníků proséváme společně s moukou, aby byly rovnoměrně promíchány.
Perníky a perníčky můžeme ochucovat nejrůznějšími druhy koření. Nejběžnějším je kombinace skořice, hřebíčku, badyánu a zázvoru.
Poznámka:
Přidáme-li při přípravě polevy nepatrně octa, cukr v polevě nebude krystalizovatPodobné recepty
- » Perníkové řezy
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Perníkové těsto
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x) - » Perníkové květy
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Perníkové bábovičky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Perníkové muffiny se švestkami
(Hodnocení: 5 - hlasovalo 1x) - » Velikonoční králíček z perníkového těsta
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » perníkové těsto
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232265) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy