Babiččin štrúdl
Kategorie: Moučníky
Autor: sarysek

Suroviny
- na potření
- vejce 1 ks
- nádivka
- rozinky 4 lžíce
- sekané vlašské ořechy 2 lžíce
- jablko 1 ks
- skořicový cukr 1 balíček
- těsto
- hladká mouka 450 g
- tuk (Hera) 120 g
- mléko 6 lžíce
- prášek do pečiva 1 balíček
- vejce 2 ks
- cukr moučka 150 g
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájený tuk, vejce, prášek do pečiva a mléko. Nejprve vařečkou promícháme, pak rukou vypracujeme vláčné těsto. Můžeme přidat ještě trochu mouky pro lepší zpracování. Necháme chvíli odležet v chladu.
Připravíme si jablka. Omyjeme je, rozpůlíme a odstraníme jádřinec a nastrouháme dužinu - při strouhání nahrubo nám zbyde slupka, kterou vyhodíme. Jsou-li jablka hodně šťavnatá, šťávu scedíme.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na moukou vysypaném vále, rozložíme strouhaná jablka, posypeme 1/2 dávky skořicového cukru a přidáme rozinky. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech. Stejným způsobem připravíme druhý závin.
Oba potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Pečeme v horkovzdušné troubě při 150°C asi 60 minut.
Upečený babiččin štrůdl necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.
Připravíme si jablka. Omyjeme je, rozpůlíme a odstraníme jádřinec a nastrouháme dužinu - při strouhání nahrubo nám zbyde slupka, kterou vyhodíme. Jsou-li jablka hodně šťavnatá, šťávu scedíme.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na moukou vysypaném vále, rozložíme strouhaná jablka, posypeme 1/2 dávky skořicového cukru a přidáme rozinky. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech. Stejným způsobem připravíme druhý závin.
Oba potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme nasekanými vlašskými ořechy. Pečeme v horkovzdušné troubě při 150°C asi 60 minut.
Upečený babiččin štrůdl necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.
Podobné recepty
- » Babiččin jablečný štrúdl
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Babiččiny kvašáky
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 30x) - » Babiččina čína
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Babiččina sekaná
(Hodnocení: 1.77 - hlasovalo 13x) - » Babiččin čočkový salát
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Babiččiny šunkofleky
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Babiččiny beleše
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1014228) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 300113) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236700) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 227416) - » Couračka
(Navštívilo: 150728) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 129744) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113293)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy