Jemný jablečný koláč
Kategorie: Moučníky
Autor: sarysek

Suroviny
- podle potřeby
- mouka na vysypání 1 ks
- tuk na vymazání 1 ks
- poleva
- ztužený pokrmový tuk 80 g
- čokoláda na vaření 100 g
- těsto
- vejce 5 ks
- vanilkový cukr 1 balíček
- kypřící prášek 0.75 balíček
- rozinky 100 g
- hrubá mouka 300 g
- mleté ořechy 100 g
- cukr 400 g
- jalbko 800 g
Doba přípravy: 45 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Jablka očistíme, rozčtvrtíme a i se slupkou nastrouháme. Rozinky spaříme a opláchneme. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme a vysypeme, případně jej vyložíme pečícím papírem.
Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. K této směsi střídavě přidáváme po lžících mouku a nastrouhaná jablka. Nakonec do těsta vmícháme rozinky a ořechy. Těsto nalijeme na připravený plech, vložíme do trouby a pečeme dozlatova. Hotový jablečný koláč necháme vychladnout.
Tuk a čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni. Vlažnou polevou přelijeme jemný jablečný koláč a necháme ztuhnout.
Jemný jablečný koláč nakrájíme na kousky a můžeme podávat.
Celá vejce ušleháme s cukrem, vanilkovým cukrem a práškem do pečiva. K této směsi střídavě přidáváme po lžících mouku a nastrouhaná jablka. Nakonec do těsta vmícháme rozinky a ořechy. Těsto nalijeme na připravený plech, vložíme do trouby a pečeme dozlatova. Hotový jablečný koláč necháme vychladnout.
Tuk a čokoládu na vaření rozpustíme ve vodní lázni. Vlažnou polevou přelijeme jemný jablečný koláč a necháme ztuhnout.
Jemný jablečný koláč nakrájíme na kousky a můžeme podávat.
Podobné recepty
- » Jemný jahodový koláč
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 13x) - » Jemný lázeňský knedlík
(Hodnocení: 1.17 - hlasovalo 12x) - » Jemný knedlík
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Houbové ragú s jemnými žemlovými knedlíčky
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Jemný pomerančový džem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Restovaná vepřová játra s jemným vinným přelivem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jemný pražský salát
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015711) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307960) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232216) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131031) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113660)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy