Plaisir sucré

Kategorie: Moučníky

Autor:

Plaisir sucré

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Francie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rozehřejeme si pomalu 450 g mléčné čokolády na ozdobu. Čokoláda se musí dobře držet na stěnách hrnce. Odstavíme. Nachystáme si tvrdé folie A4. Čokoládu v rovnoměrné vrstvě rozetřeme na folie a dáme do lednice asi tak na 30 sekund, dokud se čokoláda neusadí. Vyndáme z lednice a nařežeme čokoládové pláty na 12 obdélníků asi 11 x 3 cm. Dáme ihned do lednice. Když je čokoláda úplně vychlazená, odstraníme folie a čokoládové obdélníky opatrně oddělíme od sebe. Obdélníky skladujeme v lednici.

Na náplň přivedeme smetanu k varu. Čokoládu nalámeme do mísy a zalijeme horkou smetanou. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Dáme do lednice 5 - 6 hodin. Po 5 - 6 hodinách vyšleháme čokoládovou smetanu do tuha.

Na těstíčko smícháme mleté ořechy a moučkový cukr. V míse si vyšleháme sníh z bílků a pak postupně přidáváme cukr krupice. Do směsi oříšků a cukru opatrně zamícháme sníh. Plech vyložíme pečícím papírem a natřeme na něj oříškový sníh. Nakrájíme si opražené lískové oříšky na půlky a zatlačíme je mírně do sněhu. Pečeme v předehřáté troubě na 165 °C asi 25 - 30 minut nebo dokud vrstva nezhnědne. Necháme vychladnout.

Na náplň v misce smícháme nutelu se všemi ingrediencemi. Dobře promícháme, pak natřeme rovnoměrně na vychladlé sněhové těstíčko. Dáme do lednice na 30 minut ztuhnout. Na polevu přivedeme smetanu k varu a horkou ji nalijeme na nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.

Nakonec vše poskládáme. Vezmeme sněhové těstíčko namazané náplní. Odkrojíme okraje a nakrájíme na 4 obdélníky (11 x 3 cm). Navrch každého obdélníčku nalijeme cik cak čokoládovou polevu a položíme 1 hotový čokoládový obdélníček. Čokoládovou polevu cik cak nalijeme na již položený čokoládový obdélníček a přitiskneme další čokoládový obdélníček.

Vezmeme cukrářský sáček se širokou kruhovou násadkou a naplníme ho čokoládovo- smetanovou náplní. Na vrchní položený čokoládový obdélníček uděláme sáčkem dva tlusté hady a na vrch přitiskneme poslední čokoládový obdélníček. Plaisir sucré zdobíme opraženým lískovým oříškem.

Plaisir sucré skladujeme v chladu.Rozehřejeme si pomalu 450 g mléčné čokolády na ozdobu. Čokoláda se musí dobře držet na stěnách hrnce. Odstavíme. Nachystáme si tvrdé folie A4. Čokoládu v rovnoměrné vrstvě rozetřeme na folie a dáme do lednice asi tak na 30 sekund, dokud se čokoláda neusadí. Vyndáme z lednice a nařežeme čokoládové pláty na 12 obdélníků asi 11 x 3 cm. Dáme ihned do lednice. Když je čokoláda úplně vychlazená, odstraníme folie a čokoládové obdélníky opatrně oddělíme od sebe. Obdélníky skladujeme v lednici.

Na náplň přivedeme smetanu k varu. Čokoládu nalámeme do mísy a zalijeme horkou smetanou. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Dáme do lednice 5 - 6 hodin. Po 5 - 6 hodinách vyšleháme čokoládovou smetanu do tuha.

Na těstíčko smícháme mleté ořechy a moučkový cukr. V míse si vyšleháme sníh z bílků a pak postupně přidáváme cukr krupice. Do směsi oříšků a cukru opatrně zamícháme sníh. Plech vyložíme pečícím papírem a natřeme na něj oříškový sníh. Nakrájíme si opražené lískové oříšky na půlky a zatlačíme je mírně do sněhu. Pečeme v předehřáté troubě na 165 °C asi 25 - 30 minut nebo dokud vrstva nezhnědne. Necháme vychladnout.

Na náplň v misce smícháme nutelu se všemi ingrediencemi. Dobře promícháme, pak natřeme rovnoměrně na vychladlé sněhové těstíčko. Dáme do lednice na 30 minut ztuhnout. Na polevu přivedeme smetanu k varu a horkou ji nalijeme na nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.

Nakonec vše poskládáme. Vezmeme sněhové těstíčko namazané náplní. Odkrojíme okraje a nakrájíme na 4 obdélníky (11 x 3 cm). Navrch každého obdélníčku nalijeme cik cak čokoládovou polevu a položíme 1 hotový čokoládový obdélníček. Čokoládovou polevu cik cak nalijeme na již položený čokoládový obdélníček a přitiskneme další čokoládový obdélníček.

Vezmeme cukrářský sáček se širokou kruhovou násadkou a naplníme ho čokoládovo- smetanovou náplní. Na vrchní položený čokoládový obdélníček uděláme sáčkem dva tlusté hady a na vrch přitiskneme poslední čokoládový obdélníček. Plaisir sucré zdobíme opraženým lískovým oříškem.

Plaisir sucré skladujeme v chladu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist