Plaisir sucré
Kategorie: Moučníky
Autor: sarysek
Suroviny
- na ozdobu
- mléčná čokoláda 450 g
- náplň
- smetana ke šlehání 218 ml
- mléčná čokoláda 143 g
- náplň 1
- máslo 1 lžíce
- mléčná čokoláda 25 g
- nutela 100 g
- rýžové burizony 0.5 hrnek
- poleva
- smetana ke šlehání 83 ml
- mléčná čokoláda 95 g
- těstíčko
- cukr krupice 1.5 lžíce
- mleté lískové ořechy 35 g
- cukr moučka 50 g
- lískové ořechy 0.5 hrnek
- bílek 45 g
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Francie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Rozehřejeme si pomalu 450 g mléčné čokolády na ozdobu. Čokoláda se musí dobře držet na stěnách hrnce. Odstavíme. Nachystáme si tvrdé folie A4. Čokoládu v rovnoměrné vrstvě rozetřeme na folie a dáme do lednice asi tak na 30 sekund, dokud se čokoláda neusadí. Vyndáme z lednice a nařežeme čokoládové pláty na 12 obdélníků asi 11 x 3 cm. Dáme ihned do lednice. Když je čokoláda úplně vychlazená, odstraníme folie a čokoládové obdélníky opatrně oddělíme od sebe. Obdélníky skladujeme v lednici.
Na náplň přivedeme smetanu k varu. Čokoládu nalámeme do mísy a zalijeme horkou smetanou. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Dáme do lednice 5 - 6 hodin. Po 5 - 6 hodinách vyšleháme čokoládovou smetanu do tuha.
Na těstíčko smícháme mleté ořechy a moučkový cukr. V míse si vyšleháme sníh z bílků a pak postupně přidáváme cukr krupice. Do směsi oříšků a cukru opatrně zamícháme sníh. Plech vyložíme pečícím papírem a natřeme na něj oříškový sníh. Nakrájíme si opražené lískové oříšky na půlky a zatlačíme je mírně do sněhu. Pečeme v předehřáté troubě na 165 °C asi 25 - 30 minut nebo dokud vrstva nezhnědne. Necháme vychladnout.
Na náplň v misce smícháme nutelu se všemi ingrediencemi. Dobře promícháme, pak natřeme rovnoměrně na vychladlé sněhové těstíčko. Dáme do lednice na 30 minut ztuhnout. Na polevu přivedeme smetanu k varu a horkou ji nalijeme na nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
Nakonec vše poskládáme. Vezmeme sněhové těstíčko namazané náplní. Odkrojíme okraje a nakrájíme na 4 obdélníky (11 x 3 cm). Navrch každého obdélníčku nalijeme cik cak čokoládovou polevu a položíme 1 hotový čokoládový obdélníček. Čokoládovou polevu cik cak nalijeme na již položený čokoládový obdélníček a přitiskneme další čokoládový obdélníček.
Vezmeme cukrářský sáček se širokou kruhovou násadkou a naplníme ho čokoládovo- smetanovou náplní. Na vrchní položený čokoládový obdélníček uděláme sáčkem dva tlusté hady a na vrch přitiskneme poslední čokoládový obdélníček. Plaisir sucré zdobíme opraženým lískovým oříškem.
Plaisir sucré skladujeme v chladu.Rozehřejeme si pomalu 450 g mléčné čokolády na ozdobu. Čokoláda se musí dobře držet na stěnách hrnce. Odstavíme. Nachystáme si tvrdé folie A4. Čokoládu v rovnoměrné vrstvě rozetřeme na folie a dáme do lednice asi tak na 30 sekund, dokud se čokoláda neusadí. Vyndáme z lednice a nařežeme čokoládové pláty na 12 obdélníků asi 11 x 3 cm. Dáme ihned do lednice. Když je čokoláda úplně vychlazená, odstraníme folie a čokoládové obdélníky opatrně oddělíme od sebe. Obdélníky skladujeme v lednici.
Na náplň přivedeme smetanu k varu. Čokoládu nalámeme do mísy a zalijeme horkou smetanou. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Dáme do lednice 5 - 6 hodin. Po 5 - 6 hodinách vyšleháme čokoládovou smetanu do tuha.
Na těstíčko smícháme mleté ořechy a moučkový cukr. V míse si vyšleháme sníh z bílků a pak postupně přidáváme cukr krupice. Do směsi oříšků a cukru opatrně zamícháme sníh. Plech vyložíme pečícím papírem a natřeme na něj oříškový sníh. Nakrájíme si opražené lískové oříšky na půlky a zatlačíme je mírně do sněhu. Pečeme v předehřáté troubě na 165 °C asi 25 - 30 minut nebo dokud vrstva nezhnědne. Necháme vychladnout.
Na náplň v misce smícháme nutelu se všemi ingrediencemi. Dobře promícháme, pak natřeme rovnoměrně na vychladlé sněhové těstíčko. Dáme do lednice na 30 minut ztuhnout. Na polevu přivedeme smetanu k varu a horkou ji nalijeme na nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
Nakonec vše poskládáme. Vezmeme sněhové těstíčko namazané náplní. Odkrojíme okraje a nakrájíme na 4 obdélníky (11 x 3 cm). Navrch každého obdélníčku nalijeme cik cak čokoládovou polevu a položíme 1 hotový čokoládový obdélníček. Čokoládovou polevu cik cak nalijeme na již položený čokoládový obdélníček a přitiskneme další čokoládový obdélníček.
Vezmeme cukrářský sáček se širokou kruhovou násadkou a naplníme ho čokoládovo- smetanovou náplní. Na vrchní položený čokoládový obdélníček uděláme sáčkem dva tlusté hady a na vrch přitiskneme poslední čokoládový obdélníček. Plaisir sucré zdobíme opraženým lískovým oříškem.
Plaisir sucré skladujeme v chladu.
Na náplň přivedeme smetanu k varu. Čokoládu nalámeme do mísy a zalijeme horkou smetanou. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Dáme do lednice 5 - 6 hodin. Po 5 - 6 hodinách vyšleháme čokoládovou smetanu do tuha.
Na těstíčko smícháme mleté ořechy a moučkový cukr. V míse si vyšleháme sníh z bílků a pak postupně přidáváme cukr krupice. Do směsi oříšků a cukru opatrně zamícháme sníh. Plech vyložíme pečícím papírem a natřeme na něj oříškový sníh. Nakrájíme si opražené lískové oříšky na půlky a zatlačíme je mírně do sněhu. Pečeme v předehřáté troubě na 165 °C asi 25 - 30 minut nebo dokud vrstva nezhnědne. Necháme vychladnout.
Na náplň v misce smícháme nutelu se všemi ingrediencemi. Dobře promícháme, pak natřeme rovnoměrně na vychladlé sněhové těstíčko. Dáme do lednice na 30 minut ztuhnout. Na polevu přivedeme smetanu k varu a horkou ji nalijeme na nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
Nakonec vše poskládáme. Vezmeme sněhové těstíčko namazané náplní. Odkrojíme okraje a nakrájíme na 4 obdélníky (11 x 3 cm). Navrch každého obdélníčku nalijeme cik cak čokoládovou polevu a položíme 1 hotový čokoládový obdélníček. Čokoládovou polevu cik cak nalijeme na již položený čokoládový obdélníček a přitiskneme další čokoládový obdélníček.
Vezmeme cukrářský sáček se širokou kruhovou násadkou a naplníme ho čokoládovo- smetanovou náplní. Na vrchní položený čokoládový obdélníček uděláme sáčkem dva tlusté hady a na vrch přitiskneme poslední čokoládový obdélníček. Plaisir sucré zdobíme opraženým lískovým oříškem.
Plaisir sucré skladujeme v chladu.Rozehřejeme si pomalu 450 g mléčné čokolády na ozdobu. Čokoláda se musí dobře držet na stěnách hrnce. Odstavíme. Nachystáme si tvrdé folie A4. Čokoládu v rovnoměrné vrstvě rozetřeme na folie a dáme do lednice asi tak na 30 sekund, dokud se čokoláda neusadí. Vyndáme z lednice a nařežeme čokoládové pláty na 12 obdélníků asi 11 x 3 cm. Dáme ihned do lednice. Když je čokoláda úplně vychlazená, odstraníme folie a čokoládové obdélníky opatrně oddělíme od sebe. Obdélníky skladujeme v lednici.
Na náplň přivedeme smetanu k varu. Čokoládu nalámeme do mísy a zalijeme horkou smetanou. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Dáme do lednice 5 - 6 hodin. Po 5 - 6 hodinách vyšleháme čokoládovou smetanu do tuha.
Na těstíčko smícháme mleté ořechy a moučkový cukr. V míse si vyšleháme sníh z bílků a pak postupně přidáváme cukr krupice. Do směsi oříšků a cukru opatrně zamícháme sníh. Plech vyložíme pečícím papírem a natřeme na něj oříškový sníh. Nakrájíme si opražené lískové oříšky na půlky a zatlačíme je mírně do sněhu. Pečeme v předehřáté troubě na 165 °C asi 25 - 30 minut nebo dokud vrstva nezhnědne. Necháme vychladnout.
Na náplň v misce smícháme nutelu se všemi ingrediencemi. Dobře promícháme, pak natřeme rovnoměrně na vychladlé sněhové těstíčko. Dáme do lednice na 30 minut ztuhnout. Na polevu přivedeme smetanu k varu a horkou ji nalijeme na nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí.
Nakonec vše poskládáme. Vezmeme sněhové těstíčko namazané náplní. Odkrojíme okraje a nakrájíme na 4 obdélníky (11 x 3 cm). Navrch každého obdélníčku nalijeme cik cak čokoládovou polevu a položíme 1 hotový čokoládový obdélníček. Čokoládovou polevu cik cak nalijeme na již položený čokoládový obdélníček a přitiskneme další čokoládový obdélníček.
Vezmeme cukrářský sáček se širokou kruhovou násadkou a naplníme ho čokoládovo- smetanovou náplní. Na vrchní položený čokoládový obdélníček uděláme sáčkem dva tlusté hady a na vrch přitiskneme poslední čokoládový obdélníček. Plaisir sucré zdobíme opraženým lískovým oříškem.
Plaisir sucré skladujeme v chladu.
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1012734) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 292287) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 236117) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 223331) - » Couračka
(Navštívilo: 150667) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 128290) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 112873)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy