Bezlepkový dort

Kategorie: Moučníky

Autor:

Bezlepkový dort

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Určen pro: Bez lepku

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Nejprve si oddělíme žloutky od bílků. Žloutky dáme do mísy a z bílků ušleháme sníh. Ke žloutkům přidáme vanilkový cukr, 200 g cukru krystal a začneme šlehat. Postupně do žloutkové směsi zašleháme i 150 ml oleje a citronovou kůru. Až budou suroviny pořádně promíchané a vyšlehané, trvá to asi 15 minut, přimícháme i předem připravenou a promíchanou směs solamylu, pudinků a prášku do pečiva. Těsto by mělo mít krásně žlutou barvu, obzvlášť pokud použijeme domácí vejce a kvalitní pudink. Platí: čím žlutější, tím lepší. Mělo by být celkem řídké.

Nakonec přimícháme i sníh z bílků a těsto nalijeme do pečící dortové formy, kterou si předem vymažeme máslem a vysypeme solamylem. Dáme péct do trouby na 150 °C asi na 20 minut. Doporučuji vyzkoušet špejlí, jestli je těsto i vespod upečené. Když už je téměř hotové, zvýšíme troubu na 200 °C a pečeme, dokud se navrchu neudělá zlatavá krusta. Poté formu vyndáme z trouby a necháme vystydnout.

Studený korpus si vyndáme z formy a rozkrojíme na 4 pláty. Pokud těsto hodně vykynulo, což se stává často, odkrojíme i horní kopeček. Aby byly všechny pláty rovné.

Pláty promažeme silnými vrstvami výrazné rybízové marmelády. Je na to nejlepší, protože má kyselejší chuť, která skvěle doplňuje sladké těsto. Rozhodně s ní nešetříme a namažeme ji i navrch, skvěle to vypadá.

Bezlepkový dort ozdobíme například pařížskou šlehačkou a nebo jak vám to prostě chutná. Ovoce, zdobení, čokoláda, želé.. fantazie se meze nekladou, ale doporučuji obalit dort ze stran, lépe to vypadá. Hotový bezlepkový dort nakrájíme a můžeme podávat.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist