Židovské rohlíčky Rugelach

Kategorie: Moučníky

Autor:

Židovské rohlíčky Rugelach

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Na těsto si vyšleháme změklé máslo a změklý krémový sýr. Přidáme vanilkový cukr a cukr krupici. Poté přidáme půlku mouky a začneme pomalu zpracovávat rukama. Poté těsto přendáme na vál a přidáme zbytek mouky. Rukama vypracujeme pěkné těsto. Těsto rozdělíme na tři části, zabalíme do folie a dáme odpočinout do lednice na víc jak 2 hodiny.

Zatím si připravíme náplň. Nasekáme si vlašské ořechy na menší kousíčky. Smícháme skořici, kakao, sekané ořechy a cukr dohromady.

Vyndáme těsto z lednice a necháme ho asi 10 minut při pokojové teplotě. Vyválíme na 1,5 mm tenký kulatý plát. Plát potřeme meruňkovým nebo malinovým džemem, ovšem džem nenatíráme ani po okrajích kruhu ani ve středu kruhu. Na natřený džem nasypeme naši oříškovou směs. Kruh nejdříve rozřežeme na čtvrtiny a každou čtvrtinu ještě rozřízneme na 3 části. Každá část připomíná trojúhelníček. Vezmeme tedy trojúhelníček, na širším konci trojúhelníčku překlopíme oba dva růžky a rolujeme směrem ke zúžené části trojúhelníčku. Vznikne nám rohlíček, který maličko ohneme, aby vypadal jako skutečný sladký rohlíček.

Židovské rohlíčky Rugelach klademe na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180 °C asi 25 - 30 minut. Židovské rohlíčky Rugelach vyndáme z trouby a posypeme moučkovým cukrem.

Židovské rohlíčky Rugelach podáváme studené.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist