Turecký nekynutý jablkový koláč

Kategorie: Moučníky

Autor:

Turecký nekynutý jablkový koláč

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Turecko

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Do mísy dáme změklé máslo nakrájené na kostky, vanilkový cukr a cukr moučka a vymícháme spolu do pěny. K máslovo-cukrovému krému přidáme dvě celá vejce a spolu vymícháme. K tomuto základu přidáme hladkou mouku, špetku soli, prášek do pečiva, nastrouhanou citronovou kůru z jednoho citronu, lžičku mleté skořice a zapracujeme do těsta.

K těstu přidáme šťávu z poloviny citronu, čtyři lžíce studeného mléka a zapracujeme do hmoty. Celé těsto můžeme připravit ručně anebo v kuchyňském robotu. Hotové těsto nalijeme do formy na biskupský chlebíček a urovnáme povrch.

Jablka omyjeme, osušíme, neloupeme, zbavíme je stopky, jádřince a pokrájíme na plátky o tloušťce 3 - 4 mm. Plátky jablek na spodní straně obalíme v mouce a rozložíme na povrch těsta. Jablka ještě posypeme mletou skořicí a cukrem moučka.

Připravený jablkový koláč pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C na funkci horní a dolní ohřev asi 45 minut, poté vykonáme zkoušku upečení vpíchnutím špejle, pokud zůstane čistá, upečený turecký nekynutý koláč vyjmeme z trouby, necháme vychladnout na mřížce a pokrájíme na porce.

Vychladlý turecký jablkový koláč výborně chutná ke kávě anebo horkému čaji. Koláč má osvěžující příjemnou chuť a během pečení se po celé kuchyni line nádherná vůně. Tento jablkový moučník je na přípravu velmi jednoduchý. Turecký nekynutý koláč můžeme podle chuti obohatit rozinkami, opraženými mandlemi, kousky čokolády nebo kandovaným ovocem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist